Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor Antalya’da tarihi gün

Antalya’da tarihi gün

Türkiye’nin kalbi bugün Antalya’da atıyor. A Mili Futbol Takımı, 2018 Dünya Kupası Eleme maçında Finlandiya ile karşı karşıya geliyor. Antalya Stadı’nda saat 20.00’da başlayacak maçta ay yıldızlı takımı 33 bin coşkulu taraftar izleyecek. Milli maç nedeniyle kırmızı beyazlı renklerle Antalya Stadı gelin gibi süslendi, tüm koltuklara Türk Bayrağı konuldu. Maçı İspanyol hakem Manzona yönetecek..

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’da tarihi gün

Türkiye’nin kalbi bugün Antalya’da atıyor. A Mili Futbol Takımı, 2018 Dünya Kupası Eleme maçında Finlandiya ile karşı karşıya geliyor. Antalya Stadı’nda saat 20.00’da başlayacak maçta ay yıldızlı takımı 33 bin coşkulu taraftar izleyecek. Milli maç nedeniyle  kırmızı beyazlı renklerle Antalya Stadı gelin gibi süslendi, tüm koltuklara Türk Bayrağı konuldu. Maçı İspanyol hakem Manzona yönetecek.

 

Türkiye’nin kalbi bugün Antalya’da atıyor. A Mili Futbol Takımı, 2018 Dünya Kupası Eleme maçında Finlandiya ile karşı karşıya geliyor. Antalya Stadı’nda saat 20.00’da başlayacak maçta ay yıldızlı takımı 33 bin coşkulu taraftar izleyecek. Milli maç nedeniyle  kırmızı beyazlı renklerle Antalya Stadı gelin gibi süslendi, tüm koltuklara Türk Bayrağı konuldu. Maçı İspanyol hakem Manzona yönetecek. A Milli Takım, bugünkü rakibi Finlandiya  ile  Türkiye’de oynadığı 5 maçta a galip gelemedi. Futbol Federasyonu Antalya Stadı’nın uğurlu geldiğini, şeytanın bacağını bugün kıracağımızı düşünüyor.

Türkiye ve Finlandiya daha önce 13 kez birbirlerine rakip oldular. İlk kez 1924 yılında hazırlık maçında karşılaşan iki takımın mücadelesini ay-yıldızlı takım Zeki Rıza Sporel'in attığı gollerle 4-2 kazandı. A Milli Takım ile Finlandiya, toplamda 13 kez karşı karşıya geldi. İki takım, 9 kez hazırlık maçı, 2 kez 1986 Dünya Kupası Eleme maçlarında, 2 kez de 2000 Avrupa Şampiyonası Eleme maçlarında birbirlerine rakip oldu.

Türkiye'de Finlandiya'ya karşı galibiyet yok

A Milli Takım, Finlandiya ile Türkiye'de oynadığı 5 maçta galibiyet yüzü göremedi. Kendi sahasında oynadığı 5 maçta rakibine karşı galibiyet alamayan Milliler 2 beraberlik ve 3 yenilgi aldı. A Milli Futbol Takımı’nın ev sahibi olarak, Finlandiya karşısında galibiyet almış olarak gözüktüğü tek maç ise 2008 yılında oynanan hazırlık maçı olarak kayıtlara geçti. Ancak bu maç Almanya'da oynandı ve mücadeleyi A Milli Futbol Takımı 2-0 kazandı.

14. kez karşılaşacaklar

Türkiye ve Finlandiya daha önce 13 kez birbirlerine rakip oldular. İlk kez 1924 yılında hazırlık maçında karşılaşan iki takımın mücadelesini ay-yıldızlı takım Zeki Rıza Sporel'in attığı gollerle 4-2 kazandı. A Milli Takım ile Finlandiya, toplamda 13 kez karşı karşıya geldi. İki takım, 9 kez hazırlık maçı, 2 kez 1986 Dünya Kupası Eleme maçlarında, 2 kez de 2000 Avrupa Şampiyonası Eleme maçlarında birbirlerine rakip oldular.

Antalya ‘da 4’ncü milli maç

A Milli Futbol Takımı daha önce Antalya Stadyumu’nda 4 maça çıktı. Ay-yıldızlı ekip bu maçlarda 3 galibiyet ve 1 beraberlik alırken yenilgi yüzü görmedi. Milliler, Antalya’da Dünya Kupası Elemeleri kapsamında oynadığı maçta Kosova’yı 2-0 mağlup etti. Hazırlık maçları kapsamında ise A Milli Futbol Takımı İsveç’i 2-1, Karadağ’ı 1-0 yenerken, Rusya ile golsüz berabere kaldı. A Mili Takımın, tarihi maça şu 11’le çıkması bekleniyor: Volkan Babacan-Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Ömer Toprak, İsmail Köybaşı- Arda Turan, Selçuk İnan, Oğuzhan Özyakup, Volkan Şen- Cenk Tosun, Enes Ünal.(Haber Merkezi)

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tepki arttı, stant kalktı!

Tepki arttı, stant kalktı!