Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Spor 2024 Avrupa Altyapı Basketbol Şampiyonaları grupları belirlendi

2024 Avrupa Altyapı Basketbol Şampiyonaları grupları belirlendi

2024 yılında Avrupa'da düzenlenecek altyapı basketbol şampiyonalarında gruplar belli oldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2024 Avrupa Altyapı Basketbol Şampiyonaları grupları belirlendi
KAYNAK: İHA

2024 yılında düzenlenecek Avrupa'nın genç yeteneklerini buluşturan altyapı basketbol şampiyonalarında gruplar belirlendi. Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) tarafından gerçekleştirilen kura çekimi, Almanya'nın Freising şehrinde yapıldı. Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan FIBA 16 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası B Ligi'nde Türkiye, C Grubu'nda yer alacak ve rakipleri Slovakya, Kosova, Ukrayna ve İrlanda olacak.

Ayrıca, Portekiz'in Matosinhos kentinde düzenlenecek FIBA 18 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye, A Grubu'nda mücadele edecek ve rakipleri Letonya, İspanya ve Slovenya olacak. Litvanya'nın Vilnius kentinde gerçekleştirilecek FIBA 20 Yaş Altı Kızlar Avrupa Şampiyonası'nda ise Türkiye, C Grubu'nda yer alacak ve rakipleri Polonya, İtalya ve Finlandiya olacak.

Altyapı şampiyonalarında Türkiye'nin erkek milli takımı da temsil edilecek. Yunanistan'ın Heraklion kentinde düzenlenecek FIBA 16 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye, A Grubu'nda mücadele edecek ve rakipleri Finlandiya, Letonya ve İspanya olacak. Finlandiya'nın Tampere kentinde yapılacak FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye, A Grubu'nda mücadele edecek ve rakipleri Belçika, Almanya ve Hırvatistan olacak.

Son olarak, Polonya'nın Gdynia kentinde gerçekleştirilecek FIBA 20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye, C Grubu'nda yer alacak ve rakipleri İspanya, Kuzey Makedonya ve Belçika olacak. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bursa Karacabey'de icradan satılık 83 m² daire

Bursa Karacabey'de icradan satılık 83 m² daire