Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset Özgür Özel: İlk 4 maddeye el uzatanın elini kıracağız

Özgür Özel: İlk 4 maddeye el uzatanın elini kıracağız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa'nın 3. maddesi ile ilgili sözlerine nedeniyle TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a Datça'dan yanıt verdi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Özgür Özel: İlk 4 maddeye el uzatanın elini kıracağız
KAYNAK: İHA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'nın Bodrum, Datça ve Marmaris ilçelerinde bir dizi etkinliğe katıldı.

numan kurtulmuş'a tepki gösterdi

Özgür Özel, Datça Belediye Başkanlığı ziyaretinde, Anayasa'nın 3. maddesi ile ilgili sözlerine nedeniyle TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a tepki gösterdi. HÜDA-PAR'ın sürekli 'Anayasa'nın ilk 4 maddesi tartışılsın' dediğini hatırlatan Özel,  "Dün bu sefer Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş dedi ki 'Devletin milletiyle ve ülkesiyle bir bölünmez bütün olduğu ifadesi yanlış.' Kardeşim hiç oynamaya gerek yok. Elini uzatanın eli kırılsın Anayasa'nın ilk 4 maddesine. Orayı okuyunca şunu anlıyorsun. Türkiye Cumhuriyeti devletiyle milletiyle ülkesiyle bölünmez bir bütündür. Hesapta entelektüel tartışma açıyor. Devlet mi milletiyle bütünmüş, millet mi devletiyle? Vallahi biz Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarıyız. Biz hep beraber bir ve beraberiz. Orada yazandan anladığımız şudur. 'Devletimizle milletimizle ülkemizle birlikte bir bütünüz. Bayrağımız belli, başkentimiz belli, kurucumuz belli. Bunlarla sorunu olanlar da belli. İlk 4 maddeye elini uzatanın da elini kıracağız." dedi.

Numan Kurtulmuş ne demişti?

Numan Kurtulmuş, 10 Ekim'de Ankara'daki Gazi Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı açılışı törenine katılmıştı. Kurtulmuş, Anayasa'nın 3. maddesindeki, "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü" tabirinin de değişmesi gerektiğini söyleyerek, "Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz. Bu metin, 'Milletin devleti ve ülkelisiyle bölünmez bütünlüğü' şeklinde ifade edilmelidir. Bu seçkinci, devletçi anlayışın da yeni anayasada milletin gücü üzerine yükselen bir devlet anlayışıyla yeniden ele alınmasının önemli olduğunu düşünüyorum" demişyi.

"chp 7 bölgenin, 81 ilin, 973 ilçenin birinci partisidir"

Muğla'nın ilçelerinden Bodrum’da düzenlenen CHP İl Başkanları Toplantısı'nda, 81 ilden gelen CHP il başkanlarına hitap eden Özgür Özel, partinin yerel yönetimlerdeki başarılarına değindi. Özel, “Bundan iki gün önce Çanakkale’deydim. 21 il belediye başkanımızla toplantı yaptık. Bir zamanlar Cumhuriyet Halk Partisi, yalnızca sahil şeridinin partisi olmakla suçlanıyordu. Artık bu durum değişti. CHP, yedi bölgede de il belediye başkanlığı olan tek partidir. Hiçbir partinin yedi bölgede de il belediye başkanlığı yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi artık sadece kıyıların değil, 7 bölgenin, 81 ilin, 973 ilçenin birinci partisidir. Bu seçimlerde 413 belediyemizle Türkiye’ye hizmet ediyoruz” dedi.

Erken seçim çağrısı

Erken seçim çağrısını bir kez daha yineleyen Özel, partisinin seçimlere her an hazır olduğunu belirtti. Özel, “Biz dünden razıyız, yarın seçim kararı alınsın, biz hazırız. 31 Mart seçimlerinde elde ettiğimiz başarıdan sonra 11 ay önce gerçekleştirdiğimiz kurultayda da ifade ettik, bir parti iktidara yürüyecekse, önce örgütü buna inanmalıdır. Bizim bir aday sorunumuz yok. Genel başkan, parti meclisi, milletvekili grubu ve bütün üyelerimizle birlikte en doğru adayı belirleriz” dedi.

CHP İl Başkanlarından Özel’e Destek

Toplantıda, CHP il başkanları da Genel Başkan Özel’e tam desteklerini ifade ettiler. Özel, konuşmasında Türkiye’nin sorunlarını çözmek için hazır olduklarını vurgularken, partinin ülke genelinde daha da güçlü bir şekilde ilerlediğini söyledi.

Muğla Planlama Ajansı toplantısına katıldı

Özel, Muğla’da ayrıca Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin “Muğla Planlama Ajansı” tanıtım toplantısına katıldı. Bu ajans, Muğla’nın geleceğini planlamak amacıyla kurulmuş ve veriye dayalı ihtiyaç analizleri çıkararak bölgenin gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor.

"Datça'da Su sorununun çözülmesi için yapılan çalışmaları takip ediyoruz"

Muğla programı öncesinde Datça ilçesini ziyaret eden Özel, CHP’nin Datça’daki başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Datça’da yaptığı konuşmada, “Ahmet Başkan’ın Datça’da aldığı yüksek oy, burada büyük bir hizmet beklentisi olduğunu gösteriyor. Su sorununun çözülmesi için yapılan çalışmaları takip ediyoruz. Bu çalışmalar, CHP’nin dürüst ve gayretli yönetim anlayışını ortaya koyuyor” dedi.

Marmaris’te Abdi İpekçi Parkı Halk Kafe Açılışına katıldı

Özgür Özel, Datça ziyaretinin ardından Marmaris’e geçerek Abdi İpekçi Parkı Halk Kafe’nin açılışını gerçekleştirdi. Marmaris’te halkla bir araya gelen Özel, açılış sırasında partinin hizmet anlayışını ve halkla yakın ilişkisini vurgulayan bir konuşma yaptı.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sandıklar Açıldı! Antalya CHP Gençlik Kolları Başkanı Kim Oldu?

Sandıklar Açıldı! Antalya CHP Gençlik Kolları Başkanı Kim Oldu?