Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset İHD'den Mustafa Destici Hakkında Suç Duyurusu!

İHD'den Mustafa Destici Hakkında Suç Duyurusu!

İnsanları Hakları Derneği (İHD) Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyonu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin açıklamaları nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İHD'den Mustafa Destici Hakkında Suç Duyurusu!
KAYNAK: Haber Merkezi

İnsanları Hakları Derneği (İHD) Irkçılık ve Ayrımcılığa Karşı Komisyonu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalardan dolayı eleştirilen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici hakkında suç duyurusunda bulundu. İHD, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Destici'nin ifadelerinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Hedef Gösterici İfadeler Kullanıldı

İHD’nin açıklamasında, “BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin DEM Partilileri hedef gösteren, ek kredi kartı vergisini vermeyenleri Yunanistan ve Ermenistan’ı savunmakla itham eden ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulunduk” ifadesi yer aldı. Dernek, Destici'nin sözlerinin belirli grupları devlete olan sadakatleri açısından itham altında bıraktığını vurgulayarak, bunun Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik suçu oluşturduğunu belirtti.

Dilekçe Verildi

BBP Mustafa Destici hakkında suç duyurusunda bulunan dilekçede şu ifadelere yer verildi; 

‘’Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı olarak mecliste görev yapan milletvekili Mustafa Destici geçtiğimiz gün bir açıklama
yapmıştır. Hükümetin aldığı bir karara ilişkin "100.000 Liranın üzerinde kredi kartı kullanan, devlete 750 Lira savunma sanayine destek verecek. Ver kardeşim. Vermezsen sonun Suriye gibi olur, vermezsen sonun Irak gibi olur, vermezsen sonun Filistin gibi olur. Biliyorsunuz bunların takımı savunduğu siyasetçilerden biz ne duyuyoruz? Bunlar milliyetçileri değil DEM'lileri savunur. Bunlar Türkiye ile Yunanistan karşı karşıya geldiğinde Yunanistan'ı savunurlar, batıyı savunurlar, Ermenistan'ı savunurlar. Bunların hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti Devletini savunduğunu görmedim." şeklindeki açıklamasıyla açıkça TCK 216. Maddede tanımlanan halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunu işlemiştir. Mustafa Destici bu açıklamasıyla DEM Partiye gönül veren yurttaşların ya da yine bu coğrafyada kadim halklardan olan Rum ve Ermeni vatandaşların açıkça nefret diline ve ötekileştirmeye maruz kalmalarına neden olmuştur.Bu açıklama nefret suçu oluşturduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti devletinin altına imza attığı uluslararası anlaşmalara da aykırı bir nitelik taşımaktadır. Mustafa Destici açıkça TCK 122. Maddede tanımlanan ayrımcılık suçunu ve TCK 216. Maddede tanımlanan halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunu işlediği gibi Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin de çok sayıda maddesini ihlal eden bir açıklamada bulunmuştur. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 14. Maddesi de açıkça ayrımcılığı yasaklamaktadır. Ayrıca Mustafa Destici Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapan ve bir partiyi temsil eden milletvekilidir. Ana akım medyada sürekli kendi görüşlerini açıklama özgürlüğüne sahiptir. Bu tehlikeli düşüncelerin yayılması toplumda ayrışmaya ve çatışmaya neden olabilecek niteliktedir.

Sonuç Ve İstek; Sayın Cumhuriyet Başsavcısı yukarıda açıkladığımız üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapan, milletvekili Mustafa Destici'nin suç duyurumuza konu olan açıklaması TCK 216. Maddeyi açık bir şekilde ihlal eder niteliktedir. Bu nedenle söz konusu açıklama çerçevesinde soruşturma başlatılarak Mustafa Destici hakkında TCK 216. Maddesi uyarınca dava açılmasını saygıyla talep ederiz.''

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sürer, Ödülünü Yılmaz Güney'e Adadı, Farah Abdullah'tan Tepki Geldi

Sürer, Ödülünü Yılmaz Güney'e Adadı, Farah Abdullah'tan Tepki Geldi