Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset Cumhur İttifakı'nın 2024 Yerel Seçim Planı Açıklandı!

Cumhur İttifakı'nın 2024 Yerel Seçim Planı Açıklandı!

AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı, 2024 yerel seçimlerine yönelik stratejisini belirledi. İşte ittifakın yapılacağı ve tek aday stratejisinin uygulanacağı iller!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhur İttifakı'nın 2024 Yerel Seçim Planı Açıklandı!

2024 yılının Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimlere hazırlanan Cumhur İttifakı, AK Parti ve MHP'nin işbirliği yapacağı illeri açıkladı. İttifak, bazı illerde tek aday, bazı illerde ise kendi adaylarıyla seçimlere katılma kararı aldı.

Cumhur İttifakı' nın İttifak Yapacağı iller

AK Parti ve MHP, 29 ilde ittifak yapacak. Erzincan, ittifak yapılacak iller arasında yer alırken, burada AK Parti aday çıkarmayarak MHP'nin adayını destekleyecek. MHP'nin ise AK Parti'nin adayını destekleyeceği diğer iller ise Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çanakkale, Çorum, Edirne, Giresun, Hakkari, Iğdır, Kırşehir, Muş, Rize, Siirt, Sinop, Şırnak, Tunceli, Yalova ve Zonguldak olarak açıklandı.

Cumhur İttifakı'nın 2024 Yerel Seçim Planı Açıklandı!

AK Parti Hangi İllerde MHP'yi Destekleyecek?

AK Parti ise 5 ilde MHP'nin adayını destekleyecek. Bu iller arasında Erzincan'ın yanı sıra Bartın, Kars, Kırklareli ve Osmaniye bulunuyor. İki parti, 22 ilde ise kendi adaylarıyla seçime katılacak. Bu iller ise Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Bayburt, Bolu, Çankırı, Düzce, Elazığ, Gümüşhane, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat olarak belirlendi.

Erzincan'da Cumhur İttifakı'nın ortak belediye başkan adayının mevcut Belediye Başkanı Bekir Aksun olması bekleniyor. Strateji kapsamında belirlenen bu illerde seçim çalışmalarının nasıl şekilleneceği ise merakla bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özgü Namal'dan ‘Kızıl Goncalar’ Setinde Kutlama!

Özgü Namal'dan ‘Kızıl Goncalar’ Setinde Kutlama!