Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset CHP'li Yavuzyılmaz: AKP Sayıştay Denetim Raporlarını Engelliyor!

CHP'li Yavuzyılmaz: AKP Sayıştay Denetim Raporlarını Engelliyor!

CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, AKP'nin Sayıştay Denetim Raporlarının Meclis'te engellediğini açıkladı. Engellenen raporlar arasında büyük kurumlar da bulunuyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
CHP'li Yavuzyılmaz: AKP Sayıştay Denetim Raporlarını Engelliyor!
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve Enerji ile Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaptı. Yavuzyılmaz, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) Sayıştay denetim raporlarının Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu'nda görüşülmesini 16 aydır engellediğini duyurdu.

CHP'li Yavuzyılmaz: AKP Sayıştay Denetim Raporlarını Engelliyor!

Denetim Engeli Sürekli Hale Geldi

Yavuzyılmaz’ın yaptığı paylaşımda, AKP'nin 217 adet Sayıştay Denetim Raporunun görüşülmesini engellemesinin ciddi bir sorun olduğunu vurguladı. Meclis denetiminin önemine dikkat çeken Yavuzyılmaz, bu durumun kamu kaynaklarının nasıl kullanıldığını denetleme açısından kritik bir engel oluşturduğunu ifade etti.

Büyük Bütçeli Kurumlar Hedefte

Yavuzyılmaz, engellenen denetim raporlarının arasında bütçesi devasa olan kurumların bulunduğunu belirtti. Bu kurumlar arasında BOTAŞ, TPAO, TCDD, TOKİ, TRT, PTT, Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi yer alıyor. Bu durum, kamu kaynaklarının şeffaf bir şekilde kullanılmasını sağlamak için yapılan denetimlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Meclis Toplantısı İçin Resmi Başvuru

Deniz Yavuzyılmaz, yeni yasama döneminde KİT Komisyonunun ivedilikle toplanması ve denetim görevini yerine getirmesi için resmi başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul Tuzla’da Polise Sil*hlı S*ldırı: 1 Polis Yaralı

İstanbul Tuzla’da Polise Sil*hlı S*ldırı: 1 Polis Yaralı