Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset DEM Partili belediye ameliyattaki işçiyi işten çıkardı

DEM Partili belediye ameliyattaki işçiyi işten çıkardı

Diyarbakır'da DEM Partili Sur Belediyesi'nde çalışan 49 yaşındaki böbrek hastası Sıddık Turan, ameliyat masasında olduğu sırada işten çıkarıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sur
KAYNAK: İHA

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından yönetilen Diyarbakır Sur Belediyesi'nde Park Bahçeler Şefliği'nde çalışan Sıddık Turan, 2 Ekim 2024 tarihinde sebepsiz yere işten çıkarıldığını, bu durumu Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde her iki böbreğinden ameliyat olurken öğrendiğini açıkladı. Ameliyat çıkışında hasta yatağında SGK'dan gelen bildirimde, işten çıkışının 22. madde nedeniyle verildiği belirtildi. Turan, "Engelliyim, engelli kağıdım ve ağır iş yapamaz raporum var. Tüm zorluklara rağmen çocuklarım için çalışmaya devam ediyordum," dedi.

Mağduriyetini Duyurdu

Sıddık Turan, işten çıkarılmasının ardından yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi: "3 çocuğum okuyor, biri üniversite öğrencisi, biri lise, diğeri ortaokul öğrencisi. Mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Bu durumu kabul edemiyorum."

Sendika Destek Verdi

Hizmet İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Karaman, yaptığı yazılı açıklamada Sıddık Turan'a yapılan muameleyi kınadı. DEM'li belediyeleri kast ederek, "Sıddık Turan'a yapılan zulmün ahlak ve vicdan boyutlarını aştı. İşten atılan diğer işçiler gibi Sıddık Turan'a da her türlü hukuki desteği vereceğiz," dedi. Karaman, "Hak, hukuk, adalet gibi kavramları dillerinden düşürmeyenler, Kürtlerin haklarını savunduklarını iddia edenler bu zulmü yapıyor," ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta Aranan Motosiklet Sürücüsü Yaralı Halde Kaçırıldı

Manavgat'ta Aranan Motosiklet Sürücüsü Yaralı Halde Kaçırıldı