Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Siyaset ALEVİ Çalıştayı’na engel olamadılar

ALEVİ Çalıştayı’na engel olamadılar

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde Hacıbektaş Kültür Merkezi’nde yapılacak çalıştay, ‘elektrik bakımı yapılıyor’ bahanesi engellendi. Alevi örgütleri “Her zaman yaşadığımız derin haksızlıkların nedeni sadece Alevi olmamızdır” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ALEVİ Çalıştayı’na engel olamadılar

Hiç şaşırmadık” diyen Alevi örgütleri ortak basın açıklaması yaparak engellemeyi kınadı ve boyun eğmeyeceklerinin mesajını verdi.

“Yüzyıllardır inancımızı yok sayan zihniyet, siyasi iktidarın politikaları ile sürmektedir. Demokrasi tarihi  ve toplumsal belleği yasaklarla süregelen devlet, bugün  bizi  yine yasakladı.

Hacıbektaş ilçesinde bulunan Hacıbektaş Kültür Merkezi’nde yapacağımız Çalıştay, elektrik bakımı yapılıyor bahanesi ile bize verilmekten vazgeçildi. Her zaman yaşadığımız derin  haksızlıkların  nedeni  sadece Alevi olmamızdır. 

Toplumsal eşitsizliklerin ağırlığı altında kalan bizler, tüm  bu yasaklarınıza  rağmen inançsal mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.

Sevgili canlarımıza; İnancımız tarihsel olarak bir dönem noktası yaşıyor, tarihin omuzlarımıza yüklediği bu büyük sorumluluktan alnımızın akıyla çıkacağız. Hem inancımıza, hem Alevi halkına karşı bu borcumuzu yerine getirecek ana güç mücadele alanımızın temel unsuru asimilasyon politikasına karşı duruşumuz olacaktır.

Pir Sultan’ın dediği gibi ‘dönen dönsün ben dönmezem yolumdan’ cesareti  ile hareket edecek,  yasaklarınıza boyun eğmeyeceğiz.

Çalıştayımızı Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi’nde yapacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz…


ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU 

ALEVİ DERNEKLERİ FEDERASYONU 

ALEVİ VAKIFLARI FEDERASYONU 

AVRUPA ALEVİ BİRLİKLERİ KONFEDERASYONU 

HACI BEKTAŞ  VELİ ANADOLU KÜLTÜR VAKFI 

ALEVİ KÜLTÜR DERNEKLERİ 

PİR SULTAN ABDAL KÜLTÜR DERNEĞİ”


ÇALIŞTAY BUGÜN BAŞLADI 

Yedi çağırıcı Alevi kurumu olan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE), Alevi Vakıfları Federasyonu (AVF), Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV), Alevi Kültür Dernekleri (AKD), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin (PSAKD) organize ettiği “Aleviler bugünü ve geleceği tartışıyor” şiarıyla düzenlenen çalıştay bugün başladı. Çalıştay, yarın sona erecek. 

Akdeniz Gerçek Haber 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kahreden olay: Hamile anne ve ikiz bebekler hayatını kaybetti

Kahreden olay: Hamile anne ve ikiz bebekler hayatını kaybetti