Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Sağlık Üçlü tehlikeye dikkat! Aynı hastada domuz gribi, kuş gribi ve covid görüldü

Üçlü tehlikeye dikkat! Aynı hastada domuz gribi, kuş gribi ve covid görüldü

Uzmanlar hastanelerde yoğunluk oluşturan domuz gribine dikkat çekerken, aynı hastada domuz gribi, kuş gribi ve covid-19 görüldüğünü söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Üçlü tehlikeye dikkat! Aynı hastada domuz gribi, kuş gribi ve covid görüldü

Domuz gribi vakalarındaki artışa dikkat çeken Özel Denizli Cerrahi Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Dündar Güngör, aynı hastada domuz gribi, kuş gribi ve COVID-19'un görülebildiğini belirterek önemli açıklamalarda bulundu. Soğuk kış aylarında kapalı alanlarda bulunmanın risk oluşturabileceğini vurgulayan Dr. Güngör, halkı tedbirli olmaya çağırdı.

Dr. Güngör, solunum yolu enfeksiyonlarının kış aylarında arttığını belirtti ve domuz gribinin H1-N1 virüsü tarafından oluşturulan bir enfeksiyon hastalığı olduğunu açıkladı. Domuz gribinin zaman içinde mutasyona uğrayarak insandan insana geçebildiğini ve diğer viral enfeksiyonlar gibi bulaşıcı olduğunu söyledi.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Dündar Güngör

Domuz gribinin belirtileri arasında ateş, öksürük, halsizlik, yorgunluk, kas ağrıları ve baş ağrısının bulunduğunu ifade eden Dr. Güngör, hastalığın semptomları ortaya çıkmadan bile bulaştırıcı olabileceğini belirtti. Domuz gribi hastalığının bulaşma sürecini anlatan Güngör, hastaların 1-4 gün içinde hastalığa yakalandığını ve semptomlar ortaya çıktıktan sonra bir gün sonra bulaşıcı hale geldiğini söyledi.

Kapalı alanlarda bulunmanın enfeksiyon riskini artırdığını dile getiren Dr. Güngör, toplu alanlara girerken maske takmanın önemini vurguladı. Mevsimsel grip ve benzeri hastalıkların Kasım-Aralık-Ocak aylarında daha yaygın olduğunu belirten Güngör, vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

Son dönemde görülen vakalara dikkat çeken Dr. Güngör, aynı hastada domuz gribi, kuş gribi ve COVID-19'un üçünün birden görülebildiğini söyledi. Güngör, hastaların bağışıklık sistemini güçlendirmelerini, düzenli uyku ve beslenmeye özen göstermelerini önerdi. Hastalara antiviral ilaçlar ve semptomatik tedavi uygulandığını belirten Dr. Güngör, tedavinin yanı sıra hastaların istirahat etmelerini ve kapalı alanlardan kaçınmalarını tavsiye etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Müge Anlı’da Yusuf Kavuk Olayı: Kayıp Genç Aşçının Akıbeti Ne?

Müge Anlı’da Yusuf Kavuk Olayı: Kayıp Genç Aşçının Akıbeti Ne?