Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Yaz aylarında bağışıklık sisteminizi güçlendirin

Yaz aylarında bağışıklık sisteminizi güçlendirin

Yaz aylarında artan adenovirüs enfeksiyonları ve yaz COVID'i vakalarına karşı bağışıklık sisteminizi doğal yollarla güçlendirmenin önemi artıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yaz aylarında bağışıklık sisteminizi güçlendirin
KAYNAK: İHA

Yaz aylarında adenovirüs enfeksiyonları ve COVID-19 vakalarının artış gösterdiği bu dönemde, bağışıklık sistemini doğal yöntemlerle desteklemenin önemi vurgulanıyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Pınar Çakır, adenovirüslerin özellikle çocukları etkilediğini belirterek, 'Adenovirüsler, solunum yolu enfeksiyonlarından mide-bağırsak hastalıklarına kadar geniş bir yelpazede hastalıklara neden olabilen bir virüs grubudur. Özellikle çocuklarda, havuzlar ve kirli su kaynakları aracılığıyla yayılır ve mide bulantısı, kusma, ishal gibi semptomlara yol açar' dedi.

Yaz aylarında bağışıklık sisteminizi güçlendirin

Çakır, adenovirüs enfeksiyonlarının genellikle hafif geçtiğini ancak bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerde daha ciddi seyredebildiğini ifade ederek, şunları söyledi: 'Çocukların bağışıklık sistemlerini desteklemek için sağlıklı beslenmeye ve hijyen kurallarına dikkat etmek çok önemli. Çocuklara sık sık ellerini yıkamalarını öğretmek ve özellikle yaz döneminde onları temiz sularda yüzmeye teşvik etmek, enfeksiyon riskini azaltabilir. Ayrıca, yaz aylarında çocukların yeterince sıvı aldığından da emin olunmalıdır.'

Yaz aylarında bağışıklık sisteminizi güçlendirin

Enfeksiyonlara karşı doğal bir koruma sağlıyor

Arı Ürünleri Uzmanı Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı ise propolisin, içerdiği polifenoller sayesinde bağışıklık sistemini destekleyen doğal bir arı ürünü olduğunu belirtti. Samancı, 'Propolis, güçlü antiviral ve antibakteriyel özelliklere sahip olup, enfeksiyonlara karşı doğal bir koruma sağlıyor. Tıpkı kovanda arıların sterilizasyon amacıyla kullandığı gibi, bizler de propolisi vücudumuzun direncini arttırmak ve hastalıklara karşı mücadele edebilmesine destek olmak amacıyla kullanabiliriz. Bilimsel çalışmalar, propolisin virüs ve bakterilerin neden olduğu solunum yolu enfeksiyonlarına, mide ve bağırsak rahatsızlıklarına karşı kullanılabilecek etkili ve doğal bir arı ürünü olduğunu gösteriyor' diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KPSS Alan Bilgisi üçüncü oturumu yapıldı

KPSS Alan Bilgisi üçüncü oturumu yapıldı