Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Sağlık Erkeklerde meme büyümesi nasıl tedavi edilir? Jinekomasti nedir?

Erkeklerde meme büyümesi nasıl tedavi edilir? Jinekomasti nedir?

Ünlü estetik cerrahı, erkeklerin yüzde 60 -70'inde jinekomasti olduğuna dikkat çekti. Erkeklerde meme büyümesi tedavisi nasıl olur? Yanıtları haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erkeklerde meme büyümesi nasıl tedavi edilir? Jinekomasti nedir?
KAYNAK: İHA

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hayati Akbaş, erkeklerde sıkça görülen jinekomasti sorununa dikkat çekerek, bu durumun erkekleri hem fiziksel hem de psikolojik olarak etkilediğini belirtti. Akbaş, jinekomastiye sahip olan erkeklerin plastik cerrahi müdahale ile bu sorundan kurtulabileceklerini söyledi.

Jinekomasti nedir? 

Akbaş, erkeklerde doğal olarak bulunan küçük doku tarafından oluşturulan göğüs bölgesinin, bazı durumlarda belirsiz nedenlerle anormal bir şekilde büyüyebileceğini ifade etti. Meme büyümesi ya da jinekomasti denilen bu durum özellikle genç erkeklerde, fiziksel görüntü nedeniyle psikolojik sıkıntılara yol açıyor ve günlük yaşantılarını olumsuz etkiliyor.

Prof. Dr. Hayati Akbaş

Erkeklerde meme büyümesi nasıl tedavi edilir?

Prof. Dr. Akbaş, 'Erkeklerin yüzde 60 ila 70'inde az ya da çok jinekomasti dediğimiz meme büyüklüğü sorunu bulunmaktadır. Bu durum, özellikle genç erkeklerde ciddi rahatsızlık derecesinde olabilir. Bu kişiler, kıyafet seçiminde zorlanabilir, sosyal aktivitelere katılmaktan kaçınabilir ve psikolojik olarak travma yaşayabilirler. Eğer erkekte jinekomasti varsa, bu durumun tedavi edilmesi gerekir. Plastik cerrahi müdahale ile meme büyüklüğü sorunu çözülebilir, kişinin yaşam kalitesi artırılabilir' dedi.

Jinekomasti sorununun altında yatan nedenlerin araştırılması ve buna uygun tedavinin yapılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Akbaş, bu tür estetik sorunların tedavi edilmesinin sadece fiziksel sağlık değil, aynı zamanda psikolojik sağlık açısından da önemli olduğunu vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şehit Ailesine Yardım Eli! Sanatçılardan Güzel Hareket

Şehit Ailesine Yardım Eli! Sanatçılardan Güzel Hareket