Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Sağlık 7 günü aşan diz ağrısına dikkat! Sebebi çok ciddi olabilir

7 günü aşan diz ağrısına dikkat! Sebebi çok ciddi olabilir

Diz ağrıları ciddi sorunlara yol açabilir. Uzmanlara göre, 7 günden fazla süren diz ağrılarına dikkat etmek ve uzman hekime muayene olmak önemli.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
7 günü aşan diz ağrısına dikkat! Sebebi çok ciddi olabilir
KAYNAK: İHA

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Emin Aydın, diz ağrılarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Dr. Aydın, 'Hastaların 7 günü aşkın bir diz ağrısı varsa bunu önemsemeleri ve uzman hekime muayene olmaları gerekmektedir. Uygun tespitler yapılarak hastalığın ne olduğu anlaşıldıktan sonra uygun tedavi verilirse, bu tedaviye ne kadar erken başlanırsa o kadar hızlı yol kat edilir. Ameliyattan kurtulur' dedi.

Diz Ağrıları Çeşitlilik Gösteriyor

Medicana Sağlık Grubu doktorlarından Dr. Aydın, diz ağrılarıyla ilgili pek çok sebebin olduğunu belirtti. Diz ağrılarının hemen hemen her yaş grubunda görülebileceğini ifade eden Aydın, 'Diz ağrıları yaş gruplarına göre değişmekle beraber, dizi kireçlenmesi, menüsküs yırtıkları, bağ yırtıkları, kıkırdak yumuşamaları, romatizmal hastalıklar gibi pek çok sebebi bulunmaktadır. Diz, en çok yükü taşıyan eklemlerden bir tanesi olduğu için ortaya çıkan problemler erken evrede tespit edilmez ve tedavi edilmezse, sorunlar ilerlemeye meyilli olabilir. Bu nedenle problemleri erken evrede tespit etmek, fizik tedavi, dizlik, egzersiz, PRP, kortizon, ozon, kök hücre gibi enjeksiyon tedavileri ile tedavi etmek önemlidir' şeklinde konuştu.

Çıtırdama Sesleri Önemli Bir İşaret Olabilir

Dr. Mehmet Emin Aydın, dizlerdeki çıtırdama seslerine dikkat çekerek, 'Belirli bir yaştan sonra vücudun doğal seyrinden sonra ortaya çıkan bu sesler, aslında önlem alınması gereken bir konudur. Hastanın dizinin daha doğru kullanmayı öğrenmesi, dizine anormal yük bindirecek işlerden uzak durması, belli kolojen gibi takviyeleri kullanması, ağrısı varsa belli aralıklarla PRP gibi enjeksiyonlarla dizinin yapı taşlarını takviye etmesi bu hastalar için uygun bir seçenek olacaktır' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kuyumcu Kuryesini Gasp Edenler Tutuklandı

Kuyumcu Kuryesini Gasp Edenler Tutuklandı