Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Özel Haber AKP’den hizmete engel

AKP’den hizmete engel

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin 5 Aralık 2014 tarihli devam meclisinde hizmete alanındaki iki gündem maddesinde AKP Grubu’nun ret oyu vermesi, mecliste hizmete engel olarak yorumlandı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AKP’den hizmete engel

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin 5 Aralık 2014 tarihli devam meclisinde hizmete alanındaki iki gündem maddesinde AKP Grubu’nun ret oyu vermesi, mecliste hizmete engel olarak yorumlandı. Faizleriyle birlikte toplamda 21 milyon 833 bin 434,55 TL’lik kredi konusunda temlik için Muratpaşa belediye Başkanı Ümit Uysal’a yetki verilmesi ve Konuksever Mahallesi’ndeki bir pazar alanının sosyal tesis alanına dönüştürülmesi AKP’nin ret oyuna karşılık oyçokluğuyla geçti.

Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonunda yapılan Aralık ayı ek meclisinde 6 adet gündem maddesi konuşuldu.  AKP Grubu, krediyle araç alımıyla ilgili gündem maddesinde Uysal’a yetki verilmesinde ve pazar yeri alanının sosyal tesis alanına dönüştürülmesine ret oyu vermesine rağmen iki konu da oy çokluğu ile kabul edildi.

AKP’DEN İKİ HİZMETE RET OYU

AKP Grubu, meclisin ilk gündem maddesi olan; ‘Kredi ile ilgili olarak yapılacak araç ve benzeri malzemelerin alımına ilişkin Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a yetki verilmesini’ kabul etmediklerini komisyona iade edilerek bir sonraki mecliste görüşülmesini talep etti. Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, AKP’li Mehmet Altınsoy, açıklamalarında, “Daha önceki kararımızda muhtelif türde araç alım ile ilgili olarak araç kredisi ve benzerlerinde kredisi kullanımının yürütülmesi hakkında Belediye Başkanı Avukat Ümit Uysal’a yetki verilmesi komisyonda oybirliği ile kabul edilmiştir. Buradaki kararda alan genişletilmiş. Teknik bir hata var. Yelpaze genişlemiş oysa ki biz geçen ay yapılan meclis kararında tek kalem vardı.  Ben bu komisyon kararının tasfiye edilmesini istiyorum. Zira sıkıntı yaratabilir” dedi.

Uysal ise Altınsoy’un sözleri üzerine “Kredi kullanım amacını sizler belirlediniz meclis olarak. Öyle bir anlayışla konulara yaklaşıyoruz ki rasyonel bir yaklaşımla belediyeyi yönetmeye çalışıyoruz. Biz bunları tedbir amaçlı ekliyoruz. İhtiyaç olduğunda makinelerimizin parçalarını yenileyebilelim diye istiyoruz” diye açıklamalarda bulundu.

Tartışmaların ardından yapılan oylamada, Başkan Uysal’a araç alım-satımı ve yan ürünlerin alımında kredi kullanımı yetkisi AKP’nin ret kararına rağmen CHP ve MHP’nin oylarıyla kabul edildi.

Gündemin AKP tarafından reddedilen bir diğer maddesinde ise Konuksever Mahallesi’nde yer alan bir pazar alanının ‘Sosyal Tesis Alanı’na dönüştürülmesi talebiydi. Planlama ve İmar Komisyon Başkanı Ahmet Öztürk, komisyon kararında AKP’nin pazar yeri alanının imarının ‘Düzenleme ve Ortaklık Payı’ndan (DOP) geldiği’ gerekçesiyle plan değişikliğini kabul etmeyecekleri yönündeki görüşleri olduğunu söyleyerek şu açıklamalarda bulundu: “AKP Grubu, imar plan değişikliğine ilişkin DOP’tan geldiği yönünde ibare koymuşlar. 5 binlik planda çizim hatası var. Ama sınırına uygun olarak komisyondan geldiği şekliyle kabul edilmesini talep ediyoruz.”

Öner ise, DOP’tan gelen bir yeri eşdeğeri bırakılmadan imar plan değişikliğinin yapılamayacağını belirterek, bir sonraki meclise bırakılmasını istedi. Öztürk talep üzerine, “Burada bir hizmet yapacağız. Muratpaşa’da hizmetin önünü tıkamayalım. Ne kadar erken olursa o kadar iyi olur. 1 ay daha beklemenin anlamı yok” diye konuştu.

CHP’li Reşat Oktay’da söz alarak, “Kentsel hizmet anlamında DOP’tan gelmiş olabilir. KOP’tan gelmiş olsaydı zaten kamulaştırmaya gitmek gerekirdi o zaman yapamazdık. Bu gün parsel numarası olan ‘Esnek Kentsel Kullanım Alanı’ndan bahsediyoruz. Yeni imar yönetmeliğimizde ‘Esnek Kentsel Kullanım’ bu şekilde ifade ediliyor. Artık imar yönetmeliğinde çok keskin ifadeler yok, pazar yeri demiyor. Bugün artık pazar yeri dediğimiz kentsel alanda hizmetler verecek modern yerlere ihtiyaç var. DOP’tan gelmiş olması sorun yok. Klasik bir pazar yeri olarak görmeyelim” dedi.

CHP Grup Sözcüsü Songül Başkaya da AKP Grubu’nun Muratpaşa’daki hassasiyetinin Büyükşehir’de olmadığını ve mevzuata aykırı pek çok karar alındığını hatırlattı. Konuşmalar sonrası yapılan oylamada, AKP imar plan değişikliğine ret oyu verdi. CHP ve MHP komisyondan geldiği şekliyle kabul etti.

Meclisin diğer gündem maddelerinde oybirliği ile karar alındı. Dutlubahçe Kreş Gündüz Bakımevi 2015 Mali Yılı Ücret tarifesi değişikliği ve kapasitenin yüzde 20’sine kadar ücretsiz hizmet verilmesine ilişkin teklifler oybirliği ile kabul edildi.

Meclisin sonunda CHP Grup Sözcüsü Songül Başkaya, 5 Aralık’ın yıldönümü dolayısıyla kısa bir konuşma yaptı. Kadınların seçme ve seçilme hakkını tam olarak kullanabilmesi için herkesten destek isteyen ve karar alma mekanizmalarına çağrı yapan Başkaya, tüm meclis üyelerini 6 Aralık Cumartesi günü Muratpaşa Belediyesi’nin kültür salonunda saat 13’te Cumhuriyet Kadınları Derneği ile yapılacak programa davet etti.  MÜHÜBE DEMİRBAŞ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kadınlar hakkını istiyor!

Kadınlar hakkını istiyor!