Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Macron Lübnan ve İsrail ile Görüşmeler Yaptı: Lübnan'ın Yanındayız

Macron Lübnan ve İsrail ile Görüşmeler Yaptı: Lübnan'ın Yanındayız

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Lübnan'daki son patlamaların ardından Lübnanlı yetkililerle ve İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Macron Lübnan ve İsrail ile Görüşmeler Yaptı: Lübnan'ın Yanındayız
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Lübnan'da Hizbullah'ın iletişim cihazlarına yönelik gerçekleştirilen saldırı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Lübnanlı kadınlara seslenerek, “Karışıklıkta, kederde umut nadir bulunan bir şeydir. Bu karmaşada, bu kederde Fransa yanınızda duruyor,” dedi.

Görüşmeler ve İfadeler

Macron, Lübnanlı yetkililerle yaptığı telefon görüşmesinde, “Lübnan halkının zor zamanlarında onlarla tam dayanışma içindeyim,” diyerek, sivil kurbanların ailelerine başsağlığı diledi. Ayrıca, bölgedeki gerginliğin artmasından duyduğu derin endişeyi dile getirerek, bu konuda İsrail Başbakanı ile görüşeceğini belirtti. Macron, tüm tarafların savaşı önlemek için harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

İtidal ve Sorumluluk Çağrısı

Cumhurbaşkanı, Lübnanlı muhataplarına sorumluluk almaları ve itidal mesajları iletmeleri gerektiğini iletti. Görüşmeleri sırasında, Lübnan’daki güvenliğin, tüm tarafların ulusal çıkarları ön planda tutarak diplomatik çözüme bağlı kalmaları gerektiğine dair derin inancını ifade etti.

Netanyahu ile Görüşme

Macron'un İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile de görüştüğü belirtildi. Görüşme sırasında Macron, Netanyahu'ya itidal mesajları iletti ve Fransa'nın, hem İsrailli hem de Lübnanlı sivillerin güvenliğini sağlama konusundaki bağlılığını yineledi. Macron, Güvenlik Konseyi Kararı 1701 çerçevesinde gerginliği azaltma yönünde çalışmayı taahhüt etti ve Hizbullah’ın saldırılarının durdurulması gerektiğini ifade etti.

Belçika'dan İtidal Çağrısı

Belçika Dışişleri Bakanlığı da artan gerginlikten endişe duyduğunu açıkladı. Bakanlık, “Tüm paydaşlara azami itidal göstermeleri ve askeri tırmanıştan kaçınmaları çağrısında bulunuyoruz,” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Evsel ilaç atıkları ne yapılmalı? İlaç imhası önemli

Evsel ilaç atıkları ne yapılmalı? İlaç imhası önemli