Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Özel Haber Donald Trump: Seçimi Kaybedersem Suç Yahudilerin Olacak

Donald Trump: Seçimi Kaybedersem Suç Yahudilerin Olacak

Eski ABD Başkanı Trump, seçimleri kaybetmesi durumunda Yahudileri suçlayacağını ve antisemitizmle mücadele edeceğini ifade etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Donald Trump: Seçimi Kaybedersem Suç Yahudilerin Olacak
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olarak Kasım'daki seçimlerdeki olası sonuçlara dair dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Washington'da düzenlenen İsrail-Amerikan Konseyi (IAC) Konferansı'nda konuşan Trump, seçimi kazanamazsa suçun çoğunluğunun Yahudilere ait olduğunu iddia etti.

Yahudilerin Oy Verme Tercihleri 

Trump, ABD'deki Yahudilerin yaklaşık yüzde 60'ının "düşmana" oy verdiğini öne sürdü. Bu grubu "aptallar" olarak nitelendiren Trump, eğer seçimi kaybederse, bunun sorumluluğunu Yahudilere yükleyeceğini belirtti. Trump, ayrıca, "İsrail'in iki yıl içinde yok olacağını" savundu.

Seçimi Kazanma Senaryosu

Trump, eğer seçimi kazanırsa, "İsrail'in güvende olacağını" vurguladı. Antisemitizm ile mücadele etmek için üniversite başkanlarına, "antisemitizm propagandalarını durdurmazlarsa akreditasyonlarını kaybedeceklerini" söyleyeceğini ifade etti. Bu bağlamda, üniversitelerdeki antisemitizm sorununa eğileceğini belirtti.

"şu ana kadarki en önemli seçim"

Trump, başkanlık seçimlerinin İsrail için "şu ana kadarki en önemli seçim" olacağını savunarak, bir Demokrata veya ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e oy verecek herhangi birinin "kafalarının incelenmesi" gerektiğini söyledi. Bu yorumları, Trump'ın seçim politikalarındaki aşırılığın ve tartışmanın boyutunu gözler önüne serdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Macron Lübnan ve İsrail ile Görüşmeler Yaptı: Lübnan'ın Yanındayız

Macron Lübnan ve İsrail ile Görüşmeler Yaptı: Lübnan'ın Yanındayız