Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Kültür Sanat SÜRELSAN’ arşivi Büyükşehir’de

SÜRELSAN’ arşivi Büyükşehir’de

Ünlü bestekâr ve Müzikolog merhum İsmail Baha Sürelsan’ın, kendisine intikal etmiş belgeler ve kendi derlemelerinden oluşan arşivi Sürelsan ailesi tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
SÜRELSAN’ arşivi Büyükşehir’de

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Doğu Garajı alanında yeni inşa edilen mekânda oluşturulan Kültür Merkezine taşınacak olan ve merhum üstadın adını taşıyan İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı bünyesinde değerlendirmek koşulu ile devri yapılan arşivin Belediye tarafından kabulü Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugün gerçekleşen Eylül Ayı devam toplantısında oy birliği ile kabul edildi.

 

Türk Musikisi için önemli!

Büyükşehir Belediyesi Türk Sanat Musikisi Konservatuarı’na da adını vermiş olan İsmail Baha Sürelsan kendisine ünlü müzikolog ve bestekâr Rauf Yekta Bey tarafından emanet edilen arşiv külliyatına kendisi de büyük katkılar yaparak, Türk Musikisi Tarihi adına çok önemli bir belge arşivini oluşturmuştu.

 

Arşiv HALK’a açılacak


Arşiv Sürelsan’ın ölümünden bu yana, ailesinin elinde değerli bir hazine olarak durmaktayken, arşivin Belediye bünyesinde bulunan ve İsmail Baha Sürelsan’ın kurucusu olduğu ve adını taşıyan Konservatuara kazandırılması için çeşitli girişimler yapılmıştı. Yıllarca süren çabalar, sonunda ailenin kurulan bir komisyon tarafından ikna edilmesi sonucu amacına erişti ve eşsiz arşiv Büyükşehir Belediyesi Konservatuarına devredildi.

 

Arşiv bundan sonra yeni mekânında araştırmacıların kullanımına ve oluşturulacak bir müzede halkın ziyaretine sunulacak.

 

Ziya Nur SEZEN

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
‘Zafer’ sahaya indi

‘Zafer’ sahaya indi