Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Kadın ‘Sanayide Kadın Eli’ Projesi Antalya’da Sonuç Vermeye Başladı

‘Sanayide Kadın Eli’ Projesi Antalya’da Sonuç Vermeye Başladı

Antalya’da birçok iş kolunda ara eleman sorununa çözüm arayan ‘Sanayide Kadın Eli’ projesi, başarıyla sonuçlanmaya başladı. İşte detaylar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
‘Sanayide Kadın Eli’ Projesi Antalya’da Sonuç Vermeye Başladı

Antalya’da birçok iş kolunda ara eleman sorununa çözüm arayan ‘Sanayide Kadın Eli’ projesi, başarıyla sonuçlanmaya başladı. Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve 5 ülkeye ihracat yapan bir fabrika, ev hanımlarını ve genç kızları eğitim programına dahil etti. Eğitimlerin ardından kadınlar, fabrikada kaynakçı, paketlemeci, montajcı, boyacı ve pres operatörü olarak görev yapmaya başladı.

Kadınların İş Hayatındaki Performansı

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı, kadınların iş hayatındaki performansından oldukça memnun. Başkan, “Önce paketleme bölümünde denedik, daha sonra kadınlarımızın çalışmalarındaki performans bizi son derece mutlu etti. Arkasından diğer birimlerde kadınlarımızı çalıştırmaya başladık. Bu süreç öyle bir noktaya geldi ki, artık kadının olduğu her ortamda hem disiplin hem nezaket hem saygı hem de verimliliğin arttığını gördük” dedi.

Kadınlar İş Hayatında

Projeye katılan kadınlar da iş hayatına atılmaktan memnun. Pres operatörü Enise Örün, “Kadın olarak her işi başarabileceğimizi düşündüğüm için çok korkmadım. Preste çalışıyorum. Zor tarafı var ama insan isteyince her işi yapabiliyor” dedi. Paketleme personeli olarak işe başlayıp ardından yönetici konumuna yükselen Leyla Özgü Doğruparmak da, “Arkadaşım burada çalışıyordu, o önerdi. İlk başlarda çevremden gelen tepkiler nedeniyle çekinmiştim. Ancak şu an kadının elinin değdiği her şey güzelleşiyor” diye konuştu.

Kadınların İş Hayatına Katılımı

Ev hanımlığından sıkılıp iş hayatına atılan ve şu anda kaynakçılık yapan Belkıs Korkmaz, “Evde boş durmaktan canım sıkıldı. Preste çalışıyordum, şimdi kaynakçıyım. Hiç zorlanmıyorum. Kadının yapamayacağı iş yok” diye konuştu. Firmada boyacılık yapan Gülten Aslantaş ise, “2 senedir burada çalışıyorum. Her konuda güveniyorum kendime ve işimi severek yapıyorum. Emekli olana kadar çalışacağım” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adıyaman'da Zümrüt Apartmanı Davası Başladı: Sanıkların Şok İfadeleri Mahkemeyi Sarsıyor

Adıyaman'da Zümrüt Apartmanı Davası Başladı: Sanıkların Şok İfadeleri Mahkemeyi Sarsıyor