Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Kadın Eylül ayında 33 kadın erkekler tarafından katl*dildi!

Eylül ayında 33 kadın erkekler tarafından katl*dildi!

Erkekler, eylül ayında 33 kadını katlederken, en az 45 kadına şiddet uyguladı. Ayrıca 14 çocuk istismar edildi ve bir çocuk öld*rüldü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eylül ayında 33 kadın erkekler tarafından katl*dildi!
KAYNAK: Haber Merkezi

Eylül ayında erkekler, yerel ve ulusal gazetelere, haber sitelerine ve ajanslara yansıyan haberlere göre en az 33 kadını ve bir çocuğu öldürdü. Öldürülen kadınlar arasında bir trans kadın da yer aldı. Kadın cinayetlerinin yanı sıra, en az 21 kadının ölümü ise "şüpheli" olarak basına yansıdı.

9 Ayda 278 Kadın Cinayeti İşlendi

2024 yılının ilk dokuz ayında erkekler tarafından 278 kadın öldürüldü. Bu cinayetlerin büyük bir kısmı, kadının ayrılmak istemesi veya barışmayı reddetmesi gibi gerekçelerle işlendi. Eylül ayındaki cinayetlerin 16’sı bu sebeplerle gerçekleşti. Ayrıca iki kadın "gasp" girişiminde öldürüldü, ancak 15 kadın cinayetinin nedeni basına yansımadı.

Eylül ayında 33 kadın erkekler tarafından katl*dildi!

Şiddet, Taciz ve İstismar Devam Ediyor

Erkekler, eylül ayında yalnızca cinayet işlemekle kalmadı, aynı zamanda en az 45 kadına şiddet uyguladı. Bunun yanı sıra en az 14 kız ve erkek çocuğu istismara maruz kaldı. Ayrıca sekiz kadına taciz, üç kadına ise tecavüz vakası yaşandı. Erkekler, en az 61 kadını seks işçiliğine zorladı.

Failler Çoğunlukla Yakın Çevreden

Eylülde işlenen cinayetlerin failleri çoğunlukla kurbanların yakın çevresinden kişilerdi. 23 kadın, kocası veya sevgilisi tarafından katledildi. Üç kadın ise dede veya oğul gibi yakınları tarafından öldürüldü. Ayrıca iki kadın arkadaşları tarafından, bir kadın evine giren bir hırsız tarafından ve iki kadın komşuları tarafından öldürüldü. İki kadını öldüren altı erkeğin ise kurbanlarla olan yakınlık derecesi basına yansımadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP'li belediyeden ulaşım için büyük adım

CHP'li belediyeden ulaşım için büyük adım