Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Kadın Kadınlar hakkını istiyor!

Kadınlar hakkını istiyor!

Son seçimlerde aday ve adayı olan kadınlarla, parti temsilcileri KADER öncülüğünde 5 Aralık’ın yıldönümü nedeniyle bir araya gelerek, temsilde eşitlik için seslerini yükselttiler. KADER Temsilcisi Uğur Karaca, kadınların haklarını tam olarak kullanabildiğ

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kadınlar hakkını istiyor!

Son seçimlerde aday ve adayı olan kadınlarla, parti temsilcileri KADER öncülüğünde 5 Aralık’ın yıldönümü nedeniyle bir araya gelerek, temsilde eşitlik için seslerini yükselttiler. KADER Temsilcisi Uğur Karaca, kadınların haklarını tam olarak kullanabildiğinde eşitlik kavramının toplumun tüm kesimlerine yaygınlaşacağını, kadın ve erkeği eşit görmeyen zihniyetin tarih olacağını belirtti.

Kadın Adayları Destekleme Derneği(KADER) Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 5 Aralık 1934’te kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 80. yıldönümünü kutlamak amacı ile Antalya Tenis ve İhtisas Spor Kulübü’nde (ATİK) önceki gün akşam yemek düzenledi. Yemeğe Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve eşi Ümran Uysal, Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni, CHP Muratpaşa ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Songül Başkaya, CHP ve HDP temsilcileri, meclis üyeleri ve son yerel seçimlerde aday ve aday adayı olan kadınlar katıldı.AKP ve MHP’den hiçkimsenin davete katılmaması dikkat çekti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KADER İl Temsilcisi Uğur Karaca,’’Önümüzde genel seçim süreci var. Mecliste siyasi grubu bulunan partilerin il başkanlarını, kadın kolları başkanlarını ve yerel seçimlerde kadın aday adaylarını davet ettik. Asıl amacımız burada kadın adaylarımız belirlenmeden il başkanlarından bu konuya ilişkin ne yapacaklarını sormaktı. Kadın adaylarının milletvekili seçilebilirliği konusunda düşüncelerini öğrenmekti amacımız’’dedi.

“KADIN ERKEĞİ EŞİT GÖRMEYEN ZİHNİYET TARİHE KARIŞACAK”

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşan KADER Temsilcisi Karaca,’’5 Aralık 1934 tarihinde milletvekili seçme ve seçilme hakkına kavuşan kadınlar, 80 yıldır haklarına sahip çıkmak için zorlu bir mücadele veriyor. Bu mücadelelerinde yalnız kalan kadınlar erkek egemen yönetim anlayışının gölgesi altında yaşamaya ve siyaset yapmaya zorlanıyor. Meclisteki koltukların yarısı eşit bir toplum adına mücadele vermek için kadınların hakkı kadınlar seçilme hakkını gerçek anlamda kullanabilse; mecliste 14,2 gibi düşük bir oranda temsil edilmeyecek yüzde 50 eşitlik gereği 275 kadrolu milletvekilimiz olacak, Antalya’dan da 7 kadın milletvekilimiz olacaktır. Eşitlik kavramı toplumun tüm kesimlerine yaygınlaşacak. Kadın ve erkeği eşit görmeyen zihniyet tarihe karışacak’’dedi.

HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ

Türkiye’nin kadın ve erkeğin her alanda eşit haklara sahip modern bir ülke olacağını söyleyen Karaca,’’Yerel yönetimlerde kadın sayısı artacak. Kadın dostu kentler yaratılacak. Biz kadınlar seçerken de seçilirken de eşitlik hakkımızı kullanmak; 2015 Genel seçimlerinde milletvekili koltuklarının yarısı için aday gösterilmek ve Antalya’da da hakkımız olan 7 kadın milletvekili istiyoruz. Seçme ve seçilme hakkımızın elde etmemizin 80. yılında mücadelemize ve hakkımızı aramaya devam edeceğiz’’dedi.

UYSAL’DAN KADIN ADAYLARA DESTEK

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da “Kadınlara mutlaka pozitif ayrımcılık zorlanmalı. Mevcut koşullar daha iyiye götürülmeye çalışılmalı. Kadınların seçilmesi konusunda bir birey ne kadar katkıda bulunabilirse o kadar bizim için önemlidir. Kadınların seçilme sorunu yok sadece seçme sorunu da var. Evdeki eşi hangi partiye oy veriyorsa bazı kesimlerde kadınlar da o partiye oy veriyor. Bu konuda mücadele verilmesi  lazım. CHP’de ön seçim olma olasılığı çok yüksek. Ben kadın aday adaylarına oy veririm.  Pozitif ayrımcılık adına kadınlarımıza her zaman destek vereceğim yanlarındayım’’dedi. DENİZ TOPKAYA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hami Hoca’dan futbol dersi

Hami Hoca’dan futbol dersi