Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Yetkililer Çanakkale'deki Depremin Ardından Bölgedeki Durumu Değerlendirdi

Yetkililer Çanakkale'deki Depremin Ardından Bölgedeki Durumu Değerlendirdi

ÇOMÜ yetkilileri, Biga'daki 4.6 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Profesörler, depremin bölgedeki aktif faylarla ilişkili olmadığını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yetkililer Çanakkale'deki Depremin Ardından Bölgedeki Durumu Değerlendirdi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı ve ÇOMÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tolga Bekler ile ÇOMÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süha Özden, dün Biga’da meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi.

A W151131 02

ÇOMÜ Yetkilileri, Biga'daki Deprem Hareketliliğini İnceliyor

Prof. Dr. Tolga Bekler, "Bu deprem, Biga Yarımadası'nın oldukça aktif sismotektonik bir bölgesinde gerçekleşti. Bu alanda daha önce büyük bir deprem yaşanmamıştı; ancak mikro depremlerin yoğun olduğu bir bölgede oldu. 4 Şubat gününden beri 0.8 ile 3.1 arasında değişen birçok depremi gözlemliyorduk. Bu, ciddi bir gerilmenin olduğunu gösteriyor. 4.6 büyüklüğü, yer bilimciler için orta büyüklükte bir depremdir ve yapısal hasara neden olmayacak kadar küçüktür. Ancak, bu deprem beraberinde bir kırılmayı oluşturdu. Dolayısıyla, çevresindeki faylara etkisi olmadı. Deformasyona uğramış bir alanı kapsayan bir depremle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

A W151131 04

Prof. Dr. Süha Özden: "Deprem Bölgedeki Aktif Faylarla İlişkili Değil"

Prof. Dr. Süha Özden, "Dün 16.09'da Biga’nın batısında, Dişbudak köyü'nün hemen güneyinde 4.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu bölgede son bir ay içinde 2.0 ile 3.0 arasında değişen büyüklüklerde birçok deprem yaşandı. Bu deprem, bölgedeki aktif faylarla ilişkili değil. Bu tür depremler ülkemizde sıkça görülür. Dünkü deprem, bir ana şok niteliğindeydi ve devamında artçı depremler yaşandı. Ancak, çok yoğun bir artçı dağılımı gözlenmedi. Bu depremin bir münferit olay olduğunu düşünüyorum. Ancak, kesin bir ifade kullanmamak kaydıyla durumu izlemekte fayda var. Önümüzdeki birkaç gün içinde bölgedeki aktivitenin nasıl devam edeceğini gözlemleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsmail Kartal: 'Ankaragücü Maçından Ders Çıkarmalıyız'

İsmail Kartal: 'Ankaragücü Maçından Ders Çıkarmalıyız'