Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem THY o seferleri iptal etti! THY iptal seferleri sorgulama

THY o seferleri iptal etti! THY iptal seferleri sorgulama

Türk Hava Yolları, Brüksel'deki havalimanı görevlilerinin grevi nedeniyle 30 Eylül ve 1 Ekim'deki bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
THY o seferleri iptal etti! THY iptal seferleri sorgulama
KAYNAK: AA

Türk Hava Yolları, Brüksel'de havalimanı görevlilerinin grevi sebebiyle 30 Eylül ve 1 Ekim tarihlerindeki bazı seferlerin karşılıklı olarak iptal edildiğini duyurdu.

Resmi Açıklama Geldi

Türk Hava Yolları (THY), 30 Eylül ve 1 Ekim tarihlerindeki Brüksel seferlerinin iptal edildiğini resmi olarak açıkladı.

THY o seferleri iptal etti! THY iptal seferleri sorgulama

İptal Edilen Seferler

THY'den yapılan açıklamaya göre, Brüksel'deki havalimanı görevlilerinin grevi sebebiyle, 30 Eylül ve 1 Ekim'de planlanan bazı seferler iptal edildi. Bu kapsamda, "TK 1941 İstanbul-Brüksel" uçuşu ile 1 Ekim'deki "TK 1942 Brüksel-İstanbul, TK 1937 İstanbul-Brüksel, TK 1938 Brüksel-İstanbul, TK 1939 İstanbul-Brüksel, TK 1940 Brüksel-İstanbul, TK 1943 İstanbul-Brüksel, TK 1944 Brüksel-İstanbul" seferleri iptal edildi.

İPTAL EDİLEN SEFERLERİ SORGULAMA

Türk Hava Yollarının resmi internet sayfasından veya aşağıdaki adresten iptal edilen uçuşları numara ile sorgulayabilirsiniz.

İPTAL EDİLEN SEFERLERİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

THY o seferleri iptal etti! THY iptal seferleri sorgulama

Thy uçuş iptal edilirse ne olur?

Uçuşunuz iptal olduğunda, belirli kurallar çerçevesinde alternatif bir uçuşa geçiş yapma hakkınız bulunmaktadır. Eğer yeni bir uçuşla değişiklik yapmak istemiyorsanız, yine belirli şartlar dahilinde biletinizin iade işlemlerini başlatabilirsiniz. Kısmi olarak kullanılmış olan biletler için iade işlemi de, kullanılan bölüm dikkate alınarak gerçekleştirilir.

Uçuş iptali kaç saat önce belli olur?

Eğer uçuş iptali en az 2 saat önceden bildirildiyse, havayolu şirketinin sorumlulukları devreye girer. Bu durumda, yolculara yiyecek ve içecek temin edilmesi, iletişim olanakları sunulması ve gerekirse konaklama ile transfer hizmetleri sağlanması gerekmektedir. Ayrıca, uçuş iptali durumunda yolcuların tazminat alma hakkı da bulunmaktadır.

Uçuşum iptal oldu ne yapmalıyım?

Eğer planlanan uçuşunuz iptal olduysa, yolcular son varış noktalarına ulaşmak için güzergah değişikliği talep edebilir. Bu değişiklik için seyahat koşullarının benzer olması önemlidir. Ayrıca, uçuşun iptal edilmesi durumunda yolcular, bilet ücretinin geri ödenmesini talep etme hakkına sahiptir.

THY bilet iptali kaç saat önce yapılacak?

Türk Hava Yolları (THY) iç hat uçuşları ve Türkiye ile KKTC-Ercan arasındaki seferlerde, bilet iptal ve iade işlemleri, uçuş saatine 12 saatten az bir süre kala gerçekleştirilemez. Eğer iç hat uçuşlarında iptal ve iade işlemi 12 saat veya daha uzun bir süre öncesinde yapılırsa, toplam tutardan 870 TL kesinti yapılacaktır. Bu kesinti, biletleme servis ücreti dışındaki iade tutarına yansıtılacaktır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
29 Eylül 2024 Günlük Burç Yorumları Burcunuz Bugün Sizin İçin Ne Diyor

29 Eylül 2024 Günlük Burç Yorumları Burcunuz Bugün Sizin İçin Ne Diyor