Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Yargıtay Başkanlığı seçiminde sekizinci turda da sonuç çıkmadı: Seçime yarın devam edilecek

Yargıtay Başkanlığı seçiminde sekizinci turda da sonuç çıkmadı: Seçime yarın devam edilecek

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın görev süresinin dolmasıyla başkanlık seçimlerinde hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı. Yarın yapılacak dokuzuncu turda, en çok oyu alan iki isim yarışacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yargıtay Başkanlığı seçiminde sekizinci turda da sonuç çıkmadı: Seçime yarın devam edilecek
KAYNAK: İHA

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresi sona erdiğinden, yapılan başkanlık seçimlerinin sekizinci turunda hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı. Yarın gerçekleştirilecek dokuzuncu turda, bugün en çok oyu alan iki isim yarışacak.

Yargıtay'da Yeni Başkanın Belirlenmesi İçin Süreç Nasıl İşliyor?

24 Mart 2020'de Yargıtay Başkanlığı görevine seçilen Mehmet Akarca'nın görev süresi sona erdi. Yeni başkanın belirlenmesi için Yargıtay'da seçim süreci devam ediyor. Seçimlerde ilk 7 turda hiçbir aday gerekli olan 175 oy sayısına ulaşamadı. Bu nedenle altı, yedi ve sekizinci tur oylamaları yapıldı, ancak hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı.

Hangi İsimler Yarışacak?

Yarın gerçekleştirilecek dokuzuncu turda, bugün en çok oyu alan iki isim yarışacak. Bu isimler Mehmet Akarca ve Ömer Kerkez olarak belirlendi. Seçimlerde üye tamsayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Burdur'da motosiklet otomobile çarptı! Sürücü ehliyetsiz çıktı

Burdur'da motosiklet otomobile çarptı! Sürücü ehliyetsiz çıktı