Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Türk Kızılayı Gazze'deki hastane ve ambulansların elektriğini karşılayacak!

Türk Kızılayı Gazze'deki hastane ve ambulansların elektriğini karşılayacak!

Türk Kızılayı, Gazze'deki hastane ve ambulansların bir aylık elektrik ihtiyacını karşılayabilmesi için Filistin Kızılayı'na 400 bin litre akaryakıt temininde bulunacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk Kızılayı Gazze'deki hastane ve ambulansların elektriğini karşılayacak!
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

Türk Kızılayı'nın yazılı açıklamasına göre, Gazze şehri uzun süredir devam eden abluka altında bulunuyor ve son iki haftadır elektrik kesintileri yaşanıyor. Bu zorlu koşullar nedeniyle Türk Kızılayı, acil yardım sağlama görevini yerine getiriyor.

Açıklamada, Filistin Kızılayı'na acil yardım çağrısındaki ihtiyaçları karşılamak amacıyla destek sağlandığı belirtildi. Özellikle hastaneler ve ambulansların akaryakıt ihtiyacını karşılamak için 400 bin litre akaryakıt desteği sunulacağı açıklandı. Gazze'deki hastanelerin 30 günlük elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla da Filistin Kızılayı'na 400 bin litre akaryakıtın bedelini temin etmek üzere 600 bin dolarlık bir destek sağlanacak. Akaryakıt teminini Filistin Kızılayı çeşitli yollarla gerçekleştirecek. Türk Kızılayı, akaryakıt desteğinin yanı sıra Gazze'ye diğer insani ihtiyaçlar için de yardım sağlama çabası içinde. Mısır'a ulaştırılan 3 uçak yardım malzemesinin yanı sıra tamamen tıbbi malzeme taşıyacak olan 4. uçak için Kızılay, malzeme teminini sürdürüyor. Ayrıca, Mısır'daki Türk Kızılay ekibi, Mısır Kızılayı ile işbirliği yaparak yerel kaynaklardan ve Türkiye'den gönderilen ayni yardımların koordinasyonu ve Gazze'ye sevki için çalışmalarını sürdürüyor.

kılay

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Filistin için ayağa kalktı

Antalya Filistin için ayağa kalktı