Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Tanju Özcan UEFA'ya Ateş Püskürdü! "Merih Demiral’ın BOZKURT İşareti Yapan Heykelini Dikeceğim"

Tanju Özcan UEFA'ya Ateş Püskürdü! "Merih Demiral’ın BOZKURT İşareti Yapan Heykelini Dikeceğim"

EURO 2024 Son 16 turunda Almanya'da oynanan maçta Türkiye, Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tanju Özcan UEFA'ya Ateş Püskürdü! "Merih Demiral’ın BOZKURT İşareti Yapan Heykelini Dikeceğim"
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Kardelen Özdemir

EURO 2024 Son 16 turunda Almanya'da oynanan maçta Türkiye, Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. İki golümüzü atan Merih Demiral, sevincini "bozkurt" işaretiyle gösterdi. Bu işaretin UEFA tarafından "siyasi" simge olarak kabul edilmesi nedeniyle Demiral hakkında soruşturma başlatıldı.

TFF'nin Savunması ve UEFA'nın Kararı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Merih Demiral'ın savunması için UEFA'ya 30 sayfalık bir dosya sundu. Ancak UEFA, soruşturma sonucunda Demiral'a 2 maç men cezası verdi. Bu karar, futbol dünyasında büyük yankı uyandırdı ve Türkiye'de tepkilere yol açtı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan Sert Tepki

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Merih Demiral'a verilen ceza ve Türkiye Futbol Federasyonu'na karşı tepkisini sosyal medya platformu X üzerinden dile getirdi. Özcan'ın ifadeleri şu şekilde oldu:

"Heykelini Dikeceğim, Hadi Bakalım..."

"Merih Demiral’a verilen cezayı şiddetle ve nefretle kınıyorum! Bu cezayı engelleyemeyen Futbol Federasyonu'nu lanetliyorum. Size söz, Merih Demiral’ın BOZKURT işareti yapan heykelini Bolu’ya dikeceğim! Hadi bakalım Avrupa bana da ceza yazsın!!!"

"Bozkurt İşareti Türk Milletinin Sembolüdür!"

"BOZKURT işareti Türk Milletinin sembolüdür! Herhangi bir siyasi partinin tekelinde değildir! Hollanda maçında protesto amaçlı tüm futbolcuların İstiklal Marşı sırasında BOZKURT işareti yapmalarını bekliyorum! Taraftar için de bu çağrım geçerlidir! Ne mutlu Türk’üm diyene!"

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hull City Hazırlık Kampı İçin Türkiye'ye Geliyor!

Hull City Hazırlık Kampı İçin Türkiye'ye Geliyor!