Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Övgün Ahmet Ercan uyardı! ‘Bölge 7,2 depreme gebe’

Övgün Ahmet Ercan uyardı! ‘Bölge 7,2 depreme gebe’

Afyonkarahisar merkezli deprem, Jeofizik Mühendisi Övgün Ahmet Ercan'ın açıklamalarına göre büyük bir depreme yol açabilecek potansiyele sahip.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Övgün Ahmet Ercan uyardı! ‘Bölge 7,2 depreme gebe’
KAYNAK: Haber Merkezi

Afyonkarahisar'da gece saat 03:14'te 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, sarsıntının derinliği 10,26 kilometre olarak belirlendi. Bu durum, depremin etkisinin yer yüzeyine yakın olduğunu gösteriyor.

Jeofizik Mühendisinin Açıklamaları

Deprem sonrası Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu. Ercan, Afyonkarahisar'ın deprem açısından kritik bir bölgede bulunduğunu ve gelecekte daha büyük depremlerin olabileceğini ifade etti.

Bölge 7,2 Depreme Gebe

Prof. Dr. Ercan, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Afyon-Sinanpaşa sarsım boğluğunda 03:14'teki M4,4 büyüklüğündeki deprem önemlidir. Simav Göçüntülü Kırığı ile Afyon-Akşehir göçüntülerinin birleştiği yer, M7,2’lik bir depreme gebedir. Kaplıcalar ve kızık alanlar (jeotermal), kırıkların diriliğini gösterir. Sağlam yerde sağlam yapı.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AKP'nin Kredi Kartlarına Ek Katkı Payı Teklifi Tartışma Yarattı

AKP'nin Kredi Kartlarına Ek Katkı Payı Teklifi Tartışma Yarattı