Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem AKP'de İsrail Depremi: Belediye Başkanları Disipline Sevk Edildi

AKP'de İsrail Depremi: Belediye Başkanları Disipline Sevk Edildi

AKP'de Rize'de boykot edilen bir firmanın açılışına katılan belediye başkanları ve teşkilat yöneticileri disipline sevk edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AKP'de İsrail Depremi:  Belediye Başkanları Disipline Sevk Edildi
KAYNAK: Haber Merkezi

AKP'de, Rize'de boykot edilen bir firmanın açılışına katılan belediye başkanları ve teşkilat yöneticileri, partinin disiplin mekanizması ile karşı karşıya kaldı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, bu kişilerin disipline sevk edildiğini duyurdu. Açılışa katılan isimler arasında, "Ben orada hiç yemek yemedim. Yeseydim İsrail’e destek vermiş olacaktım" diyen AKP İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete de bulunuyor.

İsrail'e Destek İddiaları ve Boykot Çağrıları

İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinde Filistin'e yönelik başlattığı saldırılar sonrası Türkiye'de birçok kurum, İsrail'e destek verdiği iddiasıyla boykot edilmeye başlandı. Bu boykotun merkezinde yer alan firmalardan biri de Burger King oldu. Filistin'deki katliamlar, son bir yıldır AKP'lilerin gündeminden düşmezken, perde arkasında İsrail ile ticaretin sürdüğüne dair gelişmeler de yaşanıyor.

Rize'de yaşanan açılış ise bu durumu somut bir şekilde ortaya koydu. Burger King’in açılışına pek çok AKP'li belediye başkanı ve teşkilat yöneticisi katıldı. Açılışa katılanlar arasında AKP İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, AKP Muradiye Belediye Başkanı Musa Süreyya Balcı, AKP Salarha Belediye Başkanı Hasan Kara ve AKP Rize İl Genel Meclisi Başkanı Ali İmran Büyük yer aldı.

Saffet Mete'nin Savunması

Belediye Başkanı Saffet Mete, açılışla ilgili yaptığı açıklamada, “İşletmenin sahibi, okul arkadaşım. Belediyemize kadar gelip davet etmişti. Davete icabet ettik. Rize’de ve Türkiye’de binlerce Burger King var. Ben orada hiç yemek yemedim. Yeseydim İsrail’e destek vermiş olacaktım. Açılışta 10 dakika bile durmadım” diyerek kendini savundu. Mete, açılışın ardından kendileri hakkında başlatılan eleştirilerin bir karalama kampanyası olduğunu ileri sürdü.

Disiplin Süreci Başlatıldı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Rize’de boykot kapsamında olan bir işletmenin açılışına katılan belediye başkanlarımız ve teşkilat yöneticilerimiz hakkında disipline sevk kararı alınmıştır. Süreç Teşkilat Başkanlığımız tarafından takip edilmektedir" dedi. Bu durum, partinin içindeki gerilimlerin ve tartışmaların daha da artmasına yol açabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Demet Tuncer, CIA Teklifini Reddetti: "Ailemi ve Ülkemi Satarım"

Demet Tuncer, CIA Teklifini Reddetti: "Ailemi ve Ülkemi Satarım"