Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Naci Görür'den deprem uyarısı: "Buralarda muhakkak deprem olacak"

Naci Görür'den deprem uyarısı: "Buralarda muhakkak deprem olacak"

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Bartın'daki depremin bağımsız olduğunu belirterek, Karadeniz'deki fay sistemlerinin depremlere yol açabileceğini vurguladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Naci Görür'den deprem uyarısı: "Buralarda muhakkak deprem olacak"
KAYNAK: Haber Merkezi

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, önemli bir deprem uyarısında bulundu. "Buralarda muhakkak deprem olacak" diyerek, Güneydoğu Anadolu'nun jeolojik yapısına dikkat çekti.

Bartın Depremi İle İlgili Açıklama

Karadeniz'de Bartın açıklarında 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Naci Görür, bu deprem hakkında TGRT Haber canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Görür, bu depremin Bartın'dan bağımsız olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Bu herhangi bir haberci değil, bu Bartın depremi de değil. Niye 'Bartın depremi' dediler, bilmiyorum. Batı Karadeniz havzasında graben ve horstların bulunduğu faylı bölgede meydana gelmiş bir deprem."

Karadeniz'deki Fay Sistemi ve Depremler

Görür, Karadeniz'deki depremlerin bölgedeki özgün fay sistemleri nedeniyle gerçekleşebileceğini belirtti. Özellikle Rusya’ya yakın kıta kenarında meydana gelen depremlerin dikkat çekici olduğunu vurguladı. Bu bölgelerdeki fay hatlarının aktif olduğunu ve gelecekte de depremlerin olabileceğini ifade etti.

Naci Görür'den deprem uyarısı: "Buralarda muhakkak deprem olacak"

Güneydoğu Anadolu Levha Sınırı ve Deprem Riski

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremi sonrası yapılan çalışmalara değinen Görür, bu çalışmaların yetersiz olduğunu belirtti. Ayrıca, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin jeolojik olarak tehlikeli bir bölge olduğunu ifade ederek şu önemli uyarıda bulundu:
"Güneydoğu bir levha sınırıdır. Arap, Anadolu ve Afrika levhasının sınırıdır. Jeolojik olarak bir sınırdır. 16 milyon sene önce bu sınır oluşmuştur, daha milyonlarca sene bu sınır çalışmaya devam edecektir ve bu sınırlarda muhakkak deprem olur."

Yenileme Çalışmaları Yeterli Değil

Naci Görür, deprem riskine karşı alınan önlemlerin ve yapılan yapılaşma çalışmalarının yetersiz olduğuna da dikkat çekti. Deprem riskine karşı özel malzeme, özel yapılaşma, ileri teknoloji kullanılması gerektiğini vurguladı. Görür, bu konuda şu ifadeleri kullandı:
"Siz bugün evleri yenilersiniz ama zamanı gelir yine aynı problemlerle karşı karşıya kalırsınız. Yeni nesillere bu problemi ihraç edersiniz. Özel malzeme, özel yapılaşma, özel müteahhitler, ileri teknoloji kullanılmazsanız bugün yıkılmaz yarın yıkılır."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da sağlık için tehlikeli 6 buçuk ton salça imha edildi

Hatay'da sağlık için tehlikeli 6 buçuk ton salça imha edildi