Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Köfteci Yusuf'ta Domuz Eti Sonrası Helal Sertifikası da Sahte Çıktı

Köfteci Yusuf'ta Domuz Eti Sonrası Helal Sertifikası da Sahte Çıktı

Ünlü restoran zinciri Köfteci Yusuf'un helal sertifikası iddiaları yalanlandı. Tarım ve Orman Bakanlığı denetimlerinde domuz geni tespit edildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Köfteci Yusuf'ta Domuz Eti Sonrası Helal Sertifikası da Sahte Çıktı
KAYNAK: Haber Merkezi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde ürünlerinde domuz etine rastlanan ünlü restoran zinciri Köfteci Yusuf’un, helal sertifikası tartışma yarattı. İnternet sitesinde helal sertifikasına sahip olduğu belirtilen firmanın aslında bu belgeye sahip olmadığı ortaya çıktı.

Helal Sertifika İddiaları Yalanlandı

Köfteci Yusuf'un resmi internet sitesinde, helal sertifikasına sahip oldukları iddia edilse de, Helal Akreditasyon Kurumu (HAK) tarafından yapılan açıklama bu iddiaları yalanladı. HAK, şirketin kendilerinden helal sertifikası almadığını ve doğrudan ürün veya hizmetlere helal belgesi düzenlemediklerini belirtti.

Bakanlık Denetimleri Domuz Geni Tespit Etti

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde, Köfteci Yusuf’un Ankara'da bulunan iki şubesinde alınan numunelerde "domuz geni tespiti" yapıldığı açıklanmıştı. Bakanlığın açıklamasına göre, denetimlerin gerçekleştirildiği dönemde firmanın HAK akreditasyonu ile düzenlenmiş herhangi bir helal sertifikası bulunmuyordu.

Helal Sertifikası Sadece Sınırlı Ürünlerde Geçerli

Helal Akreditasyon Kurumu’nun yaptığı açıklamaya göre, Köfteci Yusuf’un sadece ana üretim tesislerinde üretilen bazı ürünler için yerli bir belgelendirme kuruluşundan 15 Ağustos 2024 tarihinde helal sertifikası aldığı öğrenildi. Ancak bu sertifika, yalnızca "kıyma, hazırlanmış et ve et karışımları, ilikli kemik suyu ve çorba" gibi sınırlı ürünleri kapsıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şeyma Subaşı Yeni Aşkını İlan Etti:  Teixeira ile Dudak Dudağa

Şeyma Subaşı Yeni Aşkını İlan Etti: Teixeira ile Dudak Dudağa