Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem IKEA’nın acı bilançosu açıklandı! 16 yıldır böylesi görülmedi

IKEA’nın acı bilançosu açıklandı! 16 yıldır böylesi görülmedi

Dünyaca ünlü mobilya markası IKEA, fiyatlarını yarıya düşürmesine rağmen yıllık satışlarda yüzde 5 oranında gerileme yaşadı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
IKEA’nın acı bilançosu açıklandı! 16 yıldır böylesi görülmedi
KAYNAK: Haber Merkezi

Dünyaca ünlü mobilya markası IKEA, fiyatlarını yarıya düşürmesine rağmen yıllık satışlarında yüzde 5 oranında bir gerileme yaşadı. Bu düşüş, firmanın geleceğe yönelik toparlanma beklentilerini artırıyor.

IKEA fiyat indirimine rağmen satışları düştü

Mobilya devi IKEA, daha fazla müşteri çekmek amacıyla bu yıl fiyatlarında önemli indirimler yapmasına rağmen yıllık satış rakamlarında yüzde 5'lik bir düşüş kaydetti. Şirket, mali yıl sonunda 39,6 milyar euro (43,3 milyar dolar) satış bildirdi. Küresel çapta birçok IKEA mağazasına sahip olan Ingka Group, 31 Ağustos'ta sona eren mali yıl için bu verileri açıkladı.

Ev mobilyası sektöründe yavaşlama yaşandı

Inter IKEA Group’un CEO’su Jesper Brodin, ekonomide ve ev mobilyası sektöründe neredeyse tüm pazarlarda aynı anda bir yavaşlama yaşandığını belirtti. Brodin, “Dürüst olmak gerekirse, 2008'den bu yana böyle bir şey yaşamadık” dedi.

Fiyat indirimleri tüketici güvenini artırmadı

Şirket, yüksek enflasyon ve zayıf tüketici güveni nedeniyle bu yılın başında fiyatları düşürme kararı almıştı. Ancak bu hamleye rağmen, IKEA'nın satışlarında beklenen artış gerçekleşmedi ve firma bu yıl yüzde 5'lik bir kayıp yaşadı. Mobilya devinin, gelecek yıl için toparlanma umutları devam ediyor.

IKEA’nın gelecek beklentileri

IKEA, satışlarda yaşanan düşüşe rağmen gelecek yıl için toparlanma bekliyor. Şirket, küresel ekonomik koşulların iyileşmesi ve tüketici güveninin artmasıyla birlikte yeni stratejilerle piyasada daha güçlü bir şekilde yer almayı planlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erzincan'da Salep Yetiştiriciliği İçin Gösteri Alanı Kuruldu

Erzincan'da Salep Yetiştiriciliği İçin Gösteri Alanı Kuruldu