Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Hileli zeytinyağı markaları arasında devler yer alıyor!

Hileli zeytinyağı markaları arasında devler yer alıyor!

Murat Ağırel, sosyal medyada "Naturel Zeytinyağı" adı altında hileli ürünler satan firmaları açıkladı, bir firmanın 75 marka ile satış yaptığını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hileli zeytinyağı markaları arasında devler yer alıyor!
KAYNAK: Haber Merkezi

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2.5 yıllık bir aradan sonra taklit-tağşiş listesini yayımlamaya başladı. Güvenilir Gıda adlı sitede ifşa edilen bu liste, özellikle et, süt ve baharat gibi gıdalarda yapılan hilelere dikkat çekse de, en çok hileye başvurulan ürün grubunun zeytinyağı olduğu ortaya çıktı.

Zeytinyağı Pazarında Sorunlar Artıyor

Son zamanlarda, zeytinyağı fiyatlarının artmasıyla birlikte, birçok markanın ürünlerinde hile tespit edildiği bilgisi dikkat çekiyor. Bakanlığın açıklamaları, tüketicilerin zeytinyağı alırken daha dikkatli olmaları gerektiği yönünde oldu.

Hileli Zeytinyağı Markaları ve Gerekçeleri

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı listeye göre; piyasada hileli olarak tespit edilen zeytinyağı markaları ve bu markalarla ilgili gerekçeler detaylı olarak paylaşıldı. 

İşte Tarım ve Orman Bakanlığı'nın listesinde yer alan ve hileli olduğu tespit edilen zeytinyağı markaları:

Taklit-tağşiş yapılan gıdaların listesi İÇİN TIKLAYINIZ

"Bir firma 75 marka ile satış yapıyor!"

Gazeteci Murat Ağırel, zeytinyağı ürünlerinin içeriği hakkında dikkat çeken bilgiler verdi. “İçinde olmaması gereken karışımlar var. Bir firma 75 marka ile satış yapıyor!” diyen Ağırel, tüketicileri zeytinyağı alımında dikkat edilmesi gereken noktaları bir kez daha gündeme getirdi.

Murat Ağırel'in sosyal medyadan yaptığı paylaşımda; “Listede yer alan firmalar ve markaları ‘’Naturel Zeytinyağı’’ adı altında her yerde zeytinyağı satıyordu. Tarım ve Orman Bakanlığı ifşa listesine göre bu marka zeytinyağları naturel değil. İçinde olmaması gereken karışımlar var. Bir firma 75 marka ile satış yapıyor! Listede yer alan firma ve markalarını kamu yararı adına tek tek paylaşıyorum…” ifadelerini kullandı.

Taklit ve tağşiş nedir?

Tarım ve Orman Bakanlığı, sahte ve sağlığı tehlikeye sokabilecek gıdalar listesini yayınladı. Peki, taklit ve tağşiş ne anlama geliyor? Taklit, bir ürünün görünüm veya işlevselliğini başka bir ürün gibi göstermek için yapılan hilelerdir. Tağşiş ise bir ürünün içeriğine, daha ucuz ve kalitesiz maddelerin karıştırılarak gerçek değerinin düşürülmesi işlemidir. Bu tür ürünler hem halk sağlığı açısından risk oluşturmakta hem de haksız rekabet yaratmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ünlü şarkıcı Murat Boz Diyarbakır konserinde saldırıya uğradı!

Ünlü şarkıcı Murat Boz Diyarbakır konserinde saldırıya uğradı!