Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Diyarbakır Valiliği’nden Tuncer Bakırhan Hakkında Suç Duyurusu

Diyarbakır Valiliği’nden Tuncer Bakırhan Hakkında Suç Duyurusu

Diyarbakır Valiliği, yasaklanan mitingle ilgili suç duyurusunda bulundu. DEM Parti yöneticileri hakkında adli işlem başlatıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Diyarbakır Valiliği’nden Tuncer Bakırhan Hakkında Suç Duyurusu
KAYNAK: Haber Merkezi

Diyarbakır Valiliği, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) tarafından düzenlenmek istenen ancak yasaklanan mitinge ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, basın açıklamalarında kullanılan ifadeler nedeniyle DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın da aralarında bulunduğu milletvekilleri hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Mitingin Yasağı ve Gözaltılar

Valilikten yapılan açıklamada, 13 Ekim 2024 tarihinde düzenlenmek istenen mitingin kamu düzeni ve güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle yasaklandığı belirtildi. Ancak, yasaklama kararına rağmen, bazı grupların eylem gerçekleştirdiği kaydedildi. Eylem sırasında terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen 6 kişi gözaltına alındı ve adli işlemlere başlandığı ifade edildi.

Valilikten Gelen Teşekkür ve Suç Duyurusu

Diyarbakır Valiliği, yasaklama kararına uyarak mitinge katılmayan vatandaşlara teşekkür etti. Bununla birlikte, basın açıklamalarında suç teşkil eden ifadeler kullanan milletvekilleri hakkında yasal süreç başlatıldığı vurgulandı. Valilik, bu kişiler için adli mercilere suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ümraniye Belediyesi’ndeki Hayvan Barınağında Skandal Görüntüler

Ümraniye Belediyesi’ndeki Hayvan Barınağında Skandal Görüntüler