Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Numan Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması: 'Söz konusu değil'

Numan Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması: 'Söz konusu değil'

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsviçre'de yaptığı açıklamada yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili önemli detayları paylaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Numan Kurtulmuş'tan yeni anayasa açıklaması: 'Söz konusu değil'
KAYNAK: İHA

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, İsviçre’de gazetecilere yaptığı açıklamada yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili önemli ifadelerde bulundu. Kurtulmuş, anayasanın ilk dört maddesiyle ilgili herhangi bir tartışmanın söz konusu olmadığını belirtti.

İlk Dört Madde Hakkında Tartışma Yok

Kurtulmuş, Cenevre Başkonsolosluğu’nda Türk sivil toplum kuruluşlarıyla gerçekleştirdiği toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. "İlk dört madde hakkında tartışma yapılması, sürece zarar veren bir gelişme olur" diyen Kurtulmuş, "3. maddeyle ilgili bir tartışma varmış gibi göstermek en hafif tabiriyle haksızlıktır" ifadelerini kullandı. Anayasa sürecinin açık ve şeffaf bir şekilde ilerlemesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Hiçbir siyasi parti kapıyı kapatmadı. Konsensüs sağlanırsa anayasa, Meclis'te 400’ün üstünde bir oyla kabul edilebilir" dedi.

Filistin'in Gündemi

Kurtulmuş, Cenevre'deki programlarını değerlendirirken, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği’nin (İSİPAB) istişare toplantısında Filistin halkının davasının savunulmasıyla ilgili bir acil gündem talebinin olduğunu açıkladı. Bu talebin Genel Kurul’da ele alınması için gereken tüm çabaların sarf edileceğini belirtti. "Ayrıca, diğer milletvekilleriyle temasa geçerek bu kararın alınması için seferber olacağız" diyen Kurtulmuş, bu tür toplantıların uluslararası gündemi etkileyebilme potansiyeline sahip olduğunu vurguladı.

Algı Yönetimine Dikkat

Kurtulmuş, anayasa çalışmalarında sağlıklı bir algı yönetimi oluşturmanın önemine dikkat çekti. Gazi Üniversitesi’ndeki konuşmasında, sanki 3. maddeyle ilgili bir mesele gündeme geliyormuş gibi yanlış bir algının oluşturulmaya çalışıldığını söyleyen Kurtulmuş, "Bu, en hafif tabiriyle bir algı meselesidir" dedi. Anayasanın nasıl yapılacağına dair süreçlerin demokratik ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Havalimanı'nda bebeği klozete bırakan 2 Rus yakalandı

Antalya Havalimanı'nda bebeği klozete bırakan 2 Rus yakalandı