Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem 'MİLYONLAR SOYULUYOR'

'MİLYONLAR SOYULUYOR'

Doğalgaz ve elektriğe yapılan yeni zamların ardından açıklama yapan Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Antalya Şube Başkanı Tanju İşeri, “Bir avuç şirket servetini katlayacak diye milyonlar soyuluyor. Kamulaştırma olmadan bu çile bitmez! ESM olarak emekçileri mücadelede omuz omuza yan yana durmaya çağırıyoruz!” dedi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'MİLYONLAR SOYULUYOR'

    Bu kışın sert geçeceğini söyleyen ESM Antalya Şube Başkanı Tanju İşeri, “İktidar emekçilerin sırtındaki yükü artırmak için elinden geleni yapıyor.1 Eylül itibarıyla konutlarda kullandığımız doğalgaza yüzde 20,4 zam yapıldı. Sanayi kullanımına yüzde 50,8 zam yapılırken; elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza gelen zam oranı yüzde 49,5 oldu. Doğalgazla birlikte elektrik fiyatları da zamlardan payını aldı: Konut aboneliklerinde fiyatlara yüzde 20 zam yapılırken; sanayi kullanımına yüzde 50, ticarethanelere ise yüzde 30 zam yapıldı. Oysaki daha dün Türkiye ekonomisinin yüzde 7,6 büyüdüğü açıklanmıştı. Karadeniz’de bulunan doğalgaz üzerine müjde üstüne müjde veriliyordu. Her fırsatta Avrupa’daki krizi işaret edilip, şükretmemiz isteniyordu. Bu büyümeden nedense emekçiler, işçiler ve halk bir türlü nasibini alamıyor. Zengin daha çok zenginleşirken, fakir daha çok fakirleşiyor. Bizler böyle avutulmak istenirken doğalgaz ve elektrik her fırsatta daha da zamlandı” dedi.

 

“FATURALAR AĞIRLAŞACAK”

    Başkan İşeri açıklamasının devamında şunları söyledi: “1 Ocak’ta yüzde 25, 1 Nisan’da yüzde 35, 1 Haziran’da yüzde 30, 1 Eylül’de yüzde 20,4 oranında zam! Yani yılbaşından bu yana toplamda yüzde 264 zam! Geçtiğimiz Aralık ayında faturamıza 1.000 TL ödediysek, şimdi 2.640 TL ödeyeceğiz! Sadece bununla da kalmayacak sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza yapılan devasa zamlarla birlikte ödeyeceğimiz fatura daha da ağırlaşacak!”

 

“MİLYONLAR SOYULUYOR”

    “Elektrik konusunda ise ESM olarak daha önce defalarca kez gündeme getirdik. Bir avuç şirket servetini katlayacak diye milyonlar soyuluyor. Soyguncu şirketlerin Isparta’da yaşattıklarını unutmadık. Elektrik üretim, iletim ve dağıtım şirketlerinin kamulaştırılmasının en temel insan haklarından biri olan enerjiye erişim hakkı için şart olduğunu dile getirdik! Ancak karşımızda emekçinin taleplerine kör, sağır ve dilsiz kalan; sermaye için varını yoğunu ortaya koyan bir iktidar var. Aynı gemide olduğumuzu iddia edenler geminin lüks kamarasında keyif içinde yaşarken, geminin alt kısmında bulunan halk fakirlik içinde yaşıyor. İktidar sefalet ücretlerine mahkum edilen emekçileri elektrik, doğalgaz, kira, eğitim, sağlık, beslenme vs. gibi temel yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayamayacak hale getirmekte ısrarcı.”

 

“KIŞ SERT GEÇECEK”

    “TÜİK’in açıkladığı verilere göre emekçilerin milli gelirden aldığı pay son bir yılda yüzde 32,6’dan yüzde 25,4’e geriledi. Bu düzen böyle devam edemez. Kış sert geçecek. Isınmak için, nitelikli beslenme için, kamusal eğitim ve sağlık hakkı için; kısacası bizden çalınan ne varsa geri kazanmak için mücadele dışında bir seçeneğimiz bulunmuyor! ESM olarak emekçileri mücadelede omuz omuza yan yana durmaya çağırıyoruz!”

 Akdeniz Gerçek Haber Merkezi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Korkutan otel yangını

Korkutan otel yangını