Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Millet İttifakı fark attı

Millet İttifakı fark attı

AREA Araştırma Şirketi, Ağustos ayında gerçekleştirdiği Türkiye Siyasi Gündem Araştırması anketinin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Son seçim anketinden Cumhur İttifakı’na Millet İttifakı fark attı!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Millet İttifakı fark attı
KAYNAK: Haber Merkezi

Araştırmada, Millet İttifakı’nın oy oranları Cumhur İttifakı’nı geçti. Ankete göre, Cumhur İttifakı’nın oy oranı AKP-MHP yüzde 38,1 oldu. Millet İttifakı CHP-İYİ Parti ise yüzde 42,8 oy oranına ulaştı. Ancak “Bugün milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna katılımcıların yüzde 30,6’sı AKP’ye oy vereceğini belirtirken yüzde 28.2’si CHP’ye oy vereceğini açıkladı

ANTALYA DAHİL 26 İLDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Anket, 26 ilde siyasi partilerin seçmen desteği, hükümet ile ilgili kanaatleri, TV izleme eğilimleri ve medya kullanım alışkanlıklarını tespit edildiği araştırma da toplam 26 ilde (İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Bursa, Kocaeli, Ankara, Konya, Antalya, Adana, Hatay, Kayseri, Kırıkkale, Samsun, Zonguldak, Trabzon, Erzurum, Ağrı, Malatya, Van, Gaziantep, Diyarbakır ve Mardin) 24 - 30 Ağustos 2022 tarihleri arasında 18 yaş ve üzeri 2 bin kişi ile yüz yüze anket yöntemiyle gerçekleştirildi.

EKONOMİ POLİTİKASI BAŞARILI BULUNMADI

Katılımcılara, “Bugün milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Katılımcıların yüzde 30,6’sı AKP’ye oy vereceğini belirtirken yüzde 28.2’si CHP’ye oy vereceğini açıkladı. Katılımcıların  “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni başarılı buluyor musunuz?” sorusuna ise yüzde 30,7’si soruya evet derken, yüzde 55’i Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni başarılı bulmadığını belirtti. “Hükümetin ekonomi politikasını başarılı buluyor musunuz?” sorusuna ise yurttaşların yüzde 20,6’sı ‘başarılı buluyorum’ derken yüzde 67,4’ü başarısız bulduğunu aktardı.

TERCİH GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM

“Türkiye’nin yönetim sistemi ile ilgili bir referandum yapılsa oy verme tercihiniz ne olurdu?” sorusuna ise katılımcıların yüzde 30,3’ü Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, yüzde 53,2’si Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem yanıtını verdi. Kararsız/sandığa gitmem diyenler dağıtıldığında; Türkiye’nin yönetim sisteminin “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” olması gerektiğini belirtenlerin oranı yüzde 63,7 olarak belirlenirken, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” olmasını belirtenlerin oranı ise yüzde 36,3’te kaldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Göstermelik cezaya tepki

Göstermelik cezaya tepki