Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem KYK yurtlarında yenilik! Öğrenciler tek tıkla bilgi alacak

KYK yurtlarında yenilik! Öğrenciler tek tıkla bilgi alacak

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK yurtlarındaki şeffaflığı artırmak için karekod uygulaması başlatacak. Öğrenciler, asansörlerin bilgilerine kolayca erişebilecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KYK yurtlarında yenilik! Öğrenciler tek tıkla bilgi alacak
KAYNAK: Haber Merkezi

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Son zamanlarda Bakanlık bünyesinde bulunan yurtlardaki asansör kazalarına ilişkin konuşan Bak, yurtlardaki asansörlerde daha fazla şeffaflık sağlamak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte karekod uygulaması başlatacaklarını belirtti. Bu sayede öğrencilerin, asansörlerle ilgili önemli bilgileri, tip, bakım tarihi gibi detayları şeffaf bir şekilde görebileceğini vurguladı.

Bakan Bak, karekodların yerleştirilmesinin kısa sürede tamamlanacağını ifade ederek, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından görevlendirilen mühendislerin, yurtları tek tek gezerek asansör sistemlerini kontrol ettiğini açıkladı. Asansörlerin tipi, bakım tarihi gibi bilgilerin karekod aracılığıyla erişilebilir olacağını belirten Bak, bu uygulamanın asansör güvenliği konusunda önemli bir adım olduğunu dile getirdi.

Ayrıca, Bakan Bak, asansör sözleşmelerinin detaylı bir şekilde incelendiğini ve Aydın'daki asansör kazasına ilişkin adli soruşturma kapsamında 3 kişinin tutuklandığını bildirdi. İdari soruşturmanın ise bakanlık müfettişi tarafından yürütüldüğünü ve raporun hazırlanmakta olduğunu aktardı.

Bakan, yurtlardaki asansörlerde güvenlik tertibatlarının bulunduğuna dikkat çekerek, "Bu zamana kadar hiçbir yurdumuzda asansör düşme olayı olmamıştır. Voltaj düşmesi gibi durumlarda asansör kendini emniyete alarak, en alt kata, yani güvenli yere otomatik olarak iniyor. Öğrenci yurtlarındaki asansörlerin sözleşmeleri her sene yenileniyor, bakımları yapılıyor, her ay periyodik olarak muayene ediliyor, arıza var ise anında müdahale ediliyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tutuklanan Nihal Candan'ın 4 ay önce evlendiği ortaya çıktı! İşte o görüntüler...

Tutuklanan Nihal Candan'ın 4 ay önce evlendiği ortaya çıktı! İşte o görüntüler...