Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Kurbanınız Kaçarsa Ne Yapmalısınız?

Kurbanınız Kaçarsa Ne Yapmalısınız?

Antalya'da Kurban Bayramı’nda sahiplerinin elinden kaçan kurbanlıkların yakalanması amacıyla 7 kişilik bir kurban yakalama timi kurdu. Bu özel tim, bayram hazırlıklarını tamamladı ve göreve hazır hale geldi. Kurbanınızız kaçarsa Ne Yapmalıyız?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kurbanınız Kaçarsa Ne Yapmalısınız?
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Kamer Durdu

Antalya'da Kurban Bayramı’nda sahiplerinin elinden kaçan kurbanlıkların yakalanması amacıyla 7 kişilik bir kurban yakalama timi kurdu. Bu özel tim, bayram hazırlıklarını tamamladı ve göreve hazır hale geldi.

Kurban Yakalama Timi, Eğitimlerini Tamamladı

Kurban yakalama timi, bu yılki eğitimlerini bir tatbikatla tamamladı. Timde yer alan belediye personeline; hayvana yaklaşma, yakalama ve tüfekle sakinleştirici iğne kullanımı konularında bilgi verildi.

Tatbikat, Antalya Doğal Yaşam Parkı’nda Gerçekleşti

Eğitimlerin ardından, Antalya Doğal Yaşam Parkı’nda büyükbaş hayvanların bulunduğu bölümde bir tatbikat gerçekleştirildi. Tim üyeleri, kendilerinden kaçan büyükbaş hayvanı önce iğne ile sakinleştirdi, ardından iple yakaladı. Ekip, bu sayede hayvanın kontrolünü sağladı.

Veteriner Hekim İsmail Zeybek: “Anesteziyle Sakinleştirip, Yakalıyoruz”

Antalya Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nde görevli kurban yakalama timinin sorumlusu Veteriner Hekim İsmail Zeybek, hayvanların kaçtığı esnada anestezi ekibinin iğneyi attığını ve ardından hayvanın sakinleştiğini belirtti. Zeybek, geçen yıl kurbanlık bir hayvanı yakalamak için uzun uğraşlar verdiklerini hatırlatarak, “Biraz zorlandık ama onun dışında bahçe ve ağıl gibi yerlerde olduğu için hayvana yaklaşamadıkları durumda vatandaşlar bizi çağırıyorlar. Biz de anesteziyle sakinleştirip, yakaladıktan sonra kesim için yardımcı oluyoruz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fransa'da Erken Seçim Kararı: Macron Meclis'i Feshetti

Fransa'da Erken Seçim Kararı: Macron Meclis'i Feshetti