Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Kırtasiye sektörü ‘Kayıtdışı’nden şikayetçi

Kırtasiye sektörü ‘Kayıtdışı’nden şikayetçi

Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı’nı ziyaret eden Antalya Fotoğrafçılar Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası yönetiminden oluşan heyet üyeleri, sektörün kayıtdışı uygulamalar nedeniyle sıkıntı yaşadığını belirttiler..

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kırtasiye sektörü ‘Kayıtdışı’nden şikayetçi


Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 28. Grup (Kırtasiye, fotoğraf ve tercümanlık faaliyetleri) Meslek Komitesi ile Antalya Fotoğrafçılar Kırtasiyeciler ve Kitapçılar Odası yönetiminden oluşan heyet, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı’nı ziyaret etti. ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ayanoğlu’nun başkanlığındaki heyet, sektörel konularda sorunlar ve çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

ATSO Basın Birimi’nden verilen bilgiye göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaretinde sektör temsilcileri tarafından, Antalya’da faaliyet gösteren ve bayiliğini aldığı yardımcı ders kitapları için okullarda sadece tanıtım yapması gereken bazı firmaların kitap satışı da gerçekleştirdiği kaydedildi. Bu tür sorunların daha çok Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okullarında görüldüğü, bu durumun ele alınması gerektiği ve sektörde yardımcı ders kitapları satan diğer sektör mensuplarına karşı haksız rekabet ortamı yarattığı ifade edildi.

Bu nedenle, okullara gelen bu tür firma temsilcilerinin sadece kitap tanıtımı yapmasının sağlanması, ayrıca okullarda yardımcı ders kitaplarının tanıtımını yapacak olan kırtasiyeciler ile fotoğraf ve video çekimi yapacak olan fotoğrafçılardan da mutlaka Oda kimlik kartlarının istenmesi gerektiği yönünde görüş belirtildi.

Bununla birlikte, bazı öğretmen ve hatta sınıf annelerinin öğrencilere kitap ve kırtasiye malzemesi almak için velilerden ve öğrencilerden para topladığı, bu parayla alınan ürünlerin öğrencilere dağıtıldığı ifade edildi. Ancak, ürünlerin alındığı esnafa bir kısım öğretmen yada sınıf annesinin paralarını ödemedikleri, bir kısmının da çok geç ödediği ya da parça parça ödedikleri belirtildi. Bu durumun sektör mensubu esnafı zor duruma düşürdüğü ifade edilerek, söz konusu olumsuzlukların yaşanmaması için önlem alınması talep edildi.

Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, gerek devlet okulları gerekse de özel okullarda gerekli denetimlerin yapıldığını belirtirken, gerekli önlemlerin alınması için heyetin önerilerinin bir yazı ile okullara da yazılacağını ifade etti.

Heyet daha sonra Antalya Vergi Dairesi Başkan V. Metin Uzun’u makamında ziyaret etti. Sektör temsilcileri ziyarette, bayiliğini aldıkları yardımcı ders kitapları için okullarda sadece tanıtım yapması gereken bazı firmaların kitap satışı da gerçekleştirdiğini, yapılan bu satışlarla ilgili fatura ya da fiş kesilmediğini bildirdi. Bu sorunun hem Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı devlet okullarında hem de özel okullarda görüldüğünü belirten sektör temsilcileri, bu durumun yardımcı ders kitapları satan diğer üyelere karşı haksız rekabet ortamı yarattığını, hem de ülkemizin vergi kaybına uğradığını ifade ederek, konuyla ilgili çözüm üretilmesini talep ettiler.

Antalya Vergi Dairesi Başkan V. Metin Uzun, kayıtdışının ülkemizin genel sorunu olduğunu, buna karşın belli periyotlarla sahada denetimler yaptıklarını belirtti. Uzun, kayıtdışı çalışan, fiş ya da fatura kesmeyenler hakkında somut verilere ulaşılması halinde kendilerinin bilgilendirilmesi halinde gerekli yasal işlemleri yapacaklarını dile getirdi. Uzun, 189 no.lu telefon ya da Vergi Dairesi bünyesindeki İhbar Şikayetleri Değerlendirme Müdürlüğü’ne başvurulması halinde de çalışma yapılabileceğini bildirdi.(Haber Merkezi)

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eczacılar dert küpü

Eczacılar dert küpü