Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Denizli'de ''İkinci Seçil Erzan Vakası'': 200 Milyon Avro Vurgun!

Denizli'de ''İkinci Seçil Erzan Vakası'': 200 Milyon Avro Vurgun!

Denizli'de 'ikinci Seçil Erzan vakası' olarak adlandırılan büyük çaplı dolandırıcılık olayıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı, 2 kişi tutuklandı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Denizli’de, ‘ikinci Seçil Erzan vakası’ olarak adlandırılan büyük çaplı bir dolandırıcılık olayı ortaya çıktı. Ponzi dolandırıcılık sistemiyle yürütülen bu dolandırıcılıkta mağdur sayısının 900 kişiye ulaştığı ve vurgunun 200 milyon avroya yaklaştığı iddia ediliyor. Olayla ilgili olarak 48 mağdurun şikayeti üzerine 3 kişi gözaltına alınırken, 2 kişi tutuklandı. Şatafatlı yaşamlarıyla dikkat çeken şüphelilerden 3'ünün yurt dışına kaçtığı öğrenildi.

Dolandırıcılık Sisteminin Detayları

Dolandırıcılar, Dubai merkezli bir finans şirketinin temsilcileri olduklarını iddia ederek, gurbetçiler ve yabancıları hedef aldı. Ertuğrul S. ve arkadaşları, akraba ve yakın çevrelerini yüksek kazanç vaadiyle kandırarak Ponzi sistemine dahil etti. Yatırımcılara, yatırdıkları paralar üzerinden aylık %15, yıllık ise anaparanın 5 katı kazanç sağlayacaklarını vadeden dolandırıcılar, her yatırımcı getirene de %10 ödeme sözü vererek ağı genişlettiler. Mağdurlar, dolandırıldıklarını anladıktan sonra suç duyurusunda bulundu.

Lüks Yaşamları ve Şatafatlı Paylaşımlar

Dolandırıcıların sosyal medyada paylaştıkları lüks yaşamları dikkat çekti. Şampanya patlatma görüntüleri ve lüks teknelerdeki pozlarıyla öne çıkan şüpheliler, Ocak ayında gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışlardı.

MASAK Raporu Gerçekleri Ortaya Çıkardı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Mali Suçlar Araştırma Kurulu (MASAK) ve Denizli Emniyeti tarafından yürütülen soruşturma neticesinde, şüphelilerin hesap hareketleri detaylıca incelendi. 2020-2023 yılları arasında Türkiye, Fransa, Belçika, İsviçre ve Yeni Zelanda’daki mağdurlardan 2 milyon 109 bin 272 avro, 600 bin TL ve 80 bin İsviçre Frangı toplandığı tespit edildi. MASAK raporunda, şüpheliler arasında 50 milyon lirayı bulan para transferlerinin olduğu ve bu para akışının hayatın olağan akışına aykırı olduğu belirtildi.

Firari Şüphelilerin Peşinde

Soruşturma kapsamında Ertuğrul S., Tolga D., Hicabi P. ve Volkan Ç. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Gözaltına alınan şüphelilerden Volkan Ç. ve Ertuğrul S., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Ancak diğer şüpheliler Sibel T., Tolga D. ve Hicabi P.’nin yurt dışına kaçtığı tespit edildi. Kaçak şüphelilerin yakalanması için kırmızı bülten çıkarılması bekleniyor.

Mağdur Avukatlarının Açıklamaları

Mağdur avukatlarından Anıl Aba, dolandırıcılık olayının ‘Seçil Erzan’ vakasıyla benzer şekilde ilerlediğini ve mağdurların yüksek kazanç vaadiyle kandırıldığını belirtti. Aba, “48 şikayetçiyle 3 milyon avro dolandırıldığı tespit edildi ancak toplam mağdur sayısının 900’e ulaştığı ve vurgunun 200 milyon avro civarında olduğu değerlendiriliyor. MASAK raporunda 3 milyon avro civarı olduğu belirtilmektedir. Ancak bu meblağ 48 kişinin şikâyetçi olduğu dosya kapsamındadır. 900 kişinin bu suçtan zarar gördüğünü düşünüyoruz. Ortalama 200 milyon avro civarında bir dolandırıcılık ağından bahsedilmektedir. Vatandaşlarımız bunlara dikkat etmelidir. Çünkü kısa sürede para kazanacağı vaadiyle hareket eden şeylere çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Soruşturma bir yıldan beri devam ediyor. Titizlikle devam eden bir soruşturma mevcut. Soruşturma belirli bir aşamaya geldi. Savcılık şüphelileri tutuklama kararı ile mahkemeye sevk etti. 2 şirket sahibi şahıs sevk edildikleri mahkemede tutuklandılar. Ancak bu ekibin arkasında birçok kişinin olduğu söyleniyor ve polis ekipleri bunları da araştırıyor. Örneğin iki kişi var, bu kişilerin hakkında yakalama var. Şirket ortakları ve yöneticileri yakalama kararı çıkmadan yurt dışına kaçmışlar. Bunlar hakkında da kırmızı bülten çıkarılacağına inanıyoruz” dedi.

Avukat Gizem Üğür ise MASAK raporunda dolandırıcılık suçunun yanı sıra kara para aklama suçunun da işlendiğinin tespit edildiğini vurguladı. Üğür, “Bizler yaklaşık 1 yıldan beri bu dosyayı takip etmekteyiz. Dosya sonunda MASAK raporu geldikten sonra şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Gelen MASAK raporunda da şüphelilerin banka hesaplarında birden fazla büyük meblağlarda para akışı var. Bu para akışları 20 milyon, 30 milyon, 40 milyon gibi meblağlar. MASAK raporuna göre de bu paralar suçtan elde edilen gelir kapsamına alınmıştır. Buna göre de MASAK hesaplardaki bu para akışının hayatın olağan akışına aykırı olduğunu ve aklama suçunu oluşturduğunu da beyan etmiştir. Buna göre de savcımız tutuklama kararı çıkartmıştır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla Seydikemer'de tarım arazisindeki yangın ormana sıçradı

Muğla Seydikemer'de tarım arazisindeki yangın ormana sıçradı