Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem “KATLİAMI DEĞİL YAŞAM HAKKINI SAVUN”

“KATLİAMI DEĞİL YAŞAM HAKKINI SAVUN”

Sahiplenilmeyen hayvanların uyutulması ile ilgili olan yasa tasarısına tepkiler büyürken, Antalyalı hayvan severler Attalos Meydanı’nda yaptığı eylemde, ‘Can dostları yaşatın’ dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“KATLİAMI DEĞİL YAŞAM HAKKINI SAVUN”
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Sahiplenilmeyen hayvanların uyutulması ile ilgili olan yasa tasarısına tepkiler büyürken, Antalyalı hayvan severler Attalos Meydanı’nda yaptığı eylemde, ‘Can dostları yaşatın’ dedi. Hayvanseverler adına basın açıklamasını okuyan Veteriner Barış Ayan, “Kampanyalar ve oluşturulacak fonlarla sorun çözülebilir” dedi.

Whatsapp Image 2024 06 02 At 17.08.23 (1)

Sokak hayvanlarına yönelik hazırlanan ve TBMM’den geçirilmesi planlanan sokak hayvanlarının uyutulmasını içeren programa tepkiler büyüyor. Bir süredir Türkiye ve Antalya kamuoyunda sıkça konuşulan tasarının iptali için eylem yapan Antalyalı hayvan severler Attalos Meydanı’nda tepki gösterdi. Attalos Meydanı’nda, can dostların katledilmesini içeren tasarının iptalini isteyen hayvan severler, daha doğrucu ve etik bir çözüm uygulanması gerektiğini vurguladı.

Whatsapp Image 2024 06 02 At 17.07.18

“KISIRLAŞTIR VE REHABİLİTE ET”

Birçok hayvan severin ve derneklerin düzenlediği eylemde ortak basın açıklamasını okuyan Veteriner Barış Ayan, “En kutsal hak yaşam hakkıdır. Sokak hayvanlarına yönelik uyutma adı altında, öldürülmelerine karşıyız. Çözüm nettir, Kısırlaştırma, rehabilite etme , sahiplendirme. Bu süreçte de barınaklarda bakılmasıdır. İl ve ilçe belediyeleri , tarım il ve İlçe müdürlükleri ve Veteriner hekimler tarafından toplanan Köpekleri Kısırlaştırma ve Kuduz aşısı yapılmalıdır. Sokak köpeklerinin Barınaklarda beslenmesi ve rehabilte edilmesi ile ilgili fonlar oluşturulmalıdır. Bakım ve beslenmesi ile ilgili olarak da Hayvan severler , dernekler , platformlar , iş insanları , ecza depoları , mama firmalarından destek alınmalı işbirliği içinde yürütülmelidi. Yine sokak köpeklerinin sahiplendirilmesi ile ilgili olarak Hayvan severler, dernekler ve platformlarla iş birliği içinde olunması gerekmektedir. En önemli konuların başında gelen en büyük eksik ilçe belediyelerinde Veteriner Hekim bulunmaması, operasyon yapılacak klinik ortam olmayışıdır.  Kırsalda devam eden köpek üretiminin derhal durdurulması önemli. Merdiven altı üretimin de durdurulması gerekli. Gönüllülerle iş birliği içinde geniş çaplı ve sürekli kısırlaştırma kampanyası ile birlikte sahiplendirme kampanyası ile sorun çözülür” ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2024 06 02 At 17.08.23

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay Payas'ta korkutan patlama

Hatay Payas'ta korkutan patlama