Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem İpekçi ve Papa suikastinin kilit ismi Yalçın Özbey toprağa verildi

İpekçi ve Papa suikastinin kilit ismi Yalçın Özbey toprağa verildi

Gazeteci Abdi İpekçi ve Papa II. John Paul suikastlarıyla ilişkilendirilen Yalçın Özbey, Arnavutköy'de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İpekçi ve Papa suikastinin kilit ismi Yalçın Özbey toprağa verildi
KAYNAK: İHA

Gazeteci Abdi İpekçi ve Papa II. John Paul suikastlarıyla ilişkilendirilen Yalçın Özbey, Arnavutköy Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Özbey'in cenazesi, bugün Arnavutköy Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Taşoluk Mezarlığı'na defnedildi.

A W233145 17 Result

Yalçın Özbey'in cenaze törenine ailesi ve yakınları katıldı. Arnavutköy Merkez Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrasında, Özbey'in naaşı Taşoluk Mezarlığı'na getirildi ve burada toprağa verildi. Törene katılanlar, Özbey'e son görevlerini yerine getirdi.

A W233145 01

Yalçın Özbey Kimdir?

Malatya doğumlu Yalçın Özbey, 24 Haziran 2024 tarihinde İstanbul'da hayatını kaybetti. Mehmet Ali Ağca'nın İpekçi olayında zanlı olarak yakalandığı sırada sorgulanırken, Şener ve Çelik'in yurt dışına çıkışından sonra verdiği isim olarak kamuoyunun tanıdığı Özbey, Türkiye tarafından yurt dışında kırmızı bültenle arandı. Özbey, İpekçi davasından 20 yıla kadar ağır hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanırken Almanya'da iki Millî İstihbarat Teşkilatı görevlisinin aldığı ifadesinin ses kayıtlarının imha edildiği ortaya çıktı.

Abdi İpekçi

Yalçın Özbey, gazeteci Abdi İpekçi ve Papa II. John Paul suikastlarının faillerinden biri olarak gösteriliyordu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Burdur Bucak'ta balya makinesinden yangın çıktı!

Burdur Bucak'ta balya makinesinden yangın çıktı!