Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem İMO Aşık Veysel’i andı

İMO Aşık Veysel’i andı

İnşaat Mühendisleri Odası(İMO)Antalya Şubesi ünlü Türk ozanı Aşık Veysel’i ölüm yıldönümünde türkülerle andı. İMO’dan verilen bilgiye göre, anma etkinliğinde İMO üyeleri Hüseyin Yüksel, İbrahim Koç ve Gürsel Güler ile Türk Halk müziği sanatçıları Hıdır Gür ve Önder Yazıcı sazları ve sözleriyle renk kattılar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İMO Aşık Veysel’i andı


İnşaat Mühendisleri Odası(İMO)Antalya Şubesi ünlü Türk ozanı Aşık Veysel’i ölüm yıldönümünde türkülerle andı.  İMO’dan verilen bilgiye göre, anma etkinliğinde İMO üyeleri Hüseyin Yüksel, İbrahim Koç ve Gürsel Güler ile Türk Halk müziği sanatçıları Hıdır Gür ve Önder Yazıcı sazları ve sözleriyle renk kattılar.

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Aşık Veysel’i anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, “44 yıl önce  21 Mart 1973 tarihinde açan baharın çiçeklerini göremeden kaybettik büyük Ozan Veysel Şatıroğlu’nu, namı diğer Aşık Veysel’i. 79 yıllık ömrünün 72 yılını gözlerini kaybetmiş bir şekilde, göremeden geçirmişti büyük Ozan; Ne karısını, ne çocuklarını, ne torunlarını, ne kışı, ne yazı, nede baharı. Ama öyle bir gönül gözü vardı ki Veysel Şatıroğlu’nun, gözlerinin gördüğünü zanneden, hatta iddia eden bizlerin bile göremediklerini gören. Yazdıklarıyla, söyledikleriyle bize bir servet bıraktı büyük ozan. Halk şiiri geleneğinin son temsilcilerindendi Aşık Veysel. Okuyacağınız ya da dinleyeceğiniz her Veysel deyişi, bize bir şeyler anlatır, yol gösterir, öğüt verir…Böbürlenmemeyi, Dünya malının geçiciliğini öğretir; Düşünmeyi öğütler; Derdini söyler; Şükretmeyi öğretir; Hakikatle yüzleşmeyi… Sadık Yarinin her zaman Kara Toprak olduğu gerçeğini aklımıza bir nakış gibi işler” dedi.(Haber Merkezi)

 

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da yılın kadınları

Antalya’da yılın kadınları