Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem ‘Gaia'nın Kızları’ndan BARIŞ MESAJI

‘Gaia'nın Kızları’ndan BARIŞ MESAJI

İranlı kadın sanatçıların karma sergisi ‘Gaia'nın Kızları’ sergisi 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde gazeteci, aktivist Songül Başkaya ve Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Başkan Tecelli Sercan Sırma tarafından ANSAN Sergi Salonu’nda açıldı

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
‘Gaia'nın Kızları’ndan  BARIŞ MESAJI

Sergiye ANSAN Başkanı Tecelli Sercan Sırma, önceki dönem ANSAN Başkanı Tacim Alparslan, ANSAN yönetim kurulu üyeleri, Konyaaltı Kent Konseyi Yabancılar Meclisi Başkanı Zera Vareldzhi ile İranlı kadın sanatçılar, Paniz Shasollahi, Yalda Ghanadian, Nazanin Farei, Mina Golzar, Shabnam Majdabadi, Fereshteh Tarasi, Anahita Amiri, Akdeniz Gerçek Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Songül Başkaya ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış öncesi ANSAN Başkanı Tecelli Sercan Sırma, kısa bir konuşma yaptı. “1 Eylül Dünya Barış Günü’nde resim sergisinin açılışını gerçekleştiriyoruz.  Yurdumuzda bulunan İranlı kadın sanatçılarımızın resim sergisinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu coğrafyada İransız bir tarih, İransız bir kültür olmaz” diyen Başkan Sırma,  “Arkadaşlarımızın bugünkü eserleri hem kültür yakınlaşması açısından hem ANSAN’ın etkinlikleri açısından bana göre tarihi bir önem arz ediyor.  ANSAN’da ilk kez İranlı kadın sanatçılarımızın sergisini açmış olacağız. ANSAN Antalya’da 30 ‘dan fazla ülkenin  vatandaşı ver. Ve bunların da sanatçıları var.  Bu sanatçıları tanıştırmak, kültür buluşması gerçekleştirmek, barışa katkı sağlamak için özellikle yabancılarla çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Hedeflerimiz arasında özellikle Avrupa’nın Rusya’nın ve Amerika’nın belli şehirlerinde temsilcilikler açmak var. Daha önce Ruslarla, Ukraynalılarla sergi açtık. Bütün bunların öncülerini de unutmamak lazım. Kültür alışverişimiz sürecek. Sanatımızı dünyaya beraber tanıtacağız” dedi.

‘ANSAN MÜCADELENİN ADIDIR’

Ortadğu’da ve Müslüman coğrafyasında kadın olmanın zorluğuna değinen Songül Başkaya ise “1 Eylül Dünya Barış Günü’nde böyle bir etkinliğin yapılması benim için önemli. ANSAN benim için çok farkı anlam taşıyor. Geçmişte 2010’lu yılarda yeri vardı Kalekapısı’ndaki Saat Kulesi’nin dibinde. Oradan bir sergi günü boşaltıldı. Benim çocuğum da 7 yaşındayken ilk sergisini açmıştı. O yıl kapanmak durumunda kaldı. ANSAN sadece sanat değil. Bu kentte mücadelenin de adresidir.  Her zaman kentin her sorununda vardır. Başta başkanımız olmak üzere önceki dönem başkanımıza ve buradaki tüm ANSAN ailesine teşekkür ediyorum. Kadın sanatçılarımızsa da Türkiye’de böyle bir sergi açtıkları ve Antalya’yı tercih ettikleri için çok teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmaların ardından İranlı kadın sanatçılar kendilerini tanıttı. Son olarak Başkaya, fırçalarıyla konuşan kadın sanatçılarla birlikte Dünya Barış Günü’nde beyaz balon uçurdu. Sanatçılar ve konuklar tarafından sergi alanı gezilirken, günün anısına sanatçılara teşekkür belgesi takdim edildi.

Buse YEŞİL









 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KÖPEK TARTIŞMASI KARAKOLDA BİTTİ

KÖPEK TARTIŞMASI KARAKOLDA BİTTİ