Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Uzay Yolcusu Tuva Cihangir Atasever’e Başarı Diledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Uzay Yolcusu Tuva Cihangir Atasever’e Başarı Diledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ikinci uzay yolcusu Tuva Cihangir Atasever'e destek verdi ve gelecekteki uzay görevlerine vurgu yaptı. Atasever ise görev için hazır olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan Uzay Yolcusu Tuva Cihangir Atasever’e Başarı Diledi
KAYNAK: İHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ikinci uzay yolcusu Tuva Cihangir Atasever'e canlı bağlantı yaparak başarılar diledi. Erdoğan, Atasever'e ülkemizin insanlı uzay görevlerinde gelecekteki rolünü vurguladı ve üçüncü astronotun altyapısının hazırlanmasına katkı sağlayacaklarını belirtti.

Atasever, yarın gerçekleştirilecek uzay seferi öncesi ABD'deki Spaceport tesisinden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile canlı bağlantı gerçekleştirdi. Atasever, görev için New Mexico'da bulunmanın büyük bir onur olduğunu belirtirken, hazırlıkların son aşamasında olduklarını ve uçuşa hazır olduklarını ifade etti.

Atasever, gerçekleştirecekleri görevin detaylarını paylaşırken, taşıyıcı uçak vasıtasıyla 14 kilometrelik bir irtifaya ulaşacaklarını ve ardından uzay aracından serbest kalacaklarını aktardı. Ayrıca, hibrit motorun ateşlenmesiyle 1 dakika içinde 90 kilometrelik irtifaya ulaşacaklarını belirtti.

Erdoğan'dan Atasever'e Destek ve Övgü Dolu Sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atasever'e desteklerini ifade ederken, genç astronotun görevi başarıyla tamamlayacağına inandığını belirtti. Erdoğan, Atasever'in, genç nesillerin bilime olan ilgisini artıracağını ve Türkiye'nin uzay araştırmalarına büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Atasever'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Teşekkür

Atasever, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederken, görevi tamamlayıp ülkemize dönmeyi sabırsızlıkla beklediğini ifade etti. Ayrıca, Erdoğan'ın Azerbaycan bağlantısına da değinerek, uzay yolculuğunda Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını gururla taşıyacağını söyledi.

Uzay Yolculuğunda Türkiye ve Azerbaycan Birliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atasever'e başarılar dileyerek, Türkiye ve Azerbaycan'ın birlik ve beraberliğini vurguladı. Atasever ise bu birliğin uzay yolculuğunda da temsil edileceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Joe Biden Normandiya Çıkarması'nın 80. Yıl Dönümünde Putin'in Saldırganlığına Karşı Durulacağını Vurguladı

Joe Biden Normandiya Çıkarması'nın 80. Yıl Dönümünde Putin'in Saldırganlığına Karşı Durulacağını Vurguladı