Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Bu saatlerde kuvvetli yağışa dikkat! 9 Temmuz Salı hava durumu

Bu saatlerde kuvvetli yağışa dikkat! 9 Temmuz Salı hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre bölge bölge 9 Temmuz Salı hava durumu haberimizde...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bu saatlerde kuvvetli yağışa dikkat! 9 Temmuz Salı hava durumu
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu son tahminlere göre 9 Temmuz Salı günü, Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu hava durumu hakim olacak. Özellikle Akdeniz’in Toroslar kesimi, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Hakkari ve Şırnak hariç) ile Bursa ve Bilecik çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Güneydoğu kesimlerinde ise toz taşınımı bekleniyor.

0612Buyuk-4

Hava Sıcaklıkları ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Batı kesimlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde, doğu kesimlerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzey yönlerden, öğle saatlerinde ise Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu’da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Marmara’nın batısı, Kuzey Ege kıyıları ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olması bekleniyor.

1218Buyuk-4

Bölgelere Göre Hava Durumu

Marmara Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinde Bilecik ve Bursa çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Rüzgarın batı kesimlerinde kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Edirne’de 38°C, İstanbul’da 33°C, Kırklareli’de 35°C ve Kocaeli’de 34°C sıcaklık bekleniyor.

Ege Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Afyonkarahisar’da 33°C, Denizli’de 40°C, İzmir’de 37°C ve Manisa’da 39°C sıcaklık bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu, Toroslar kesiminde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Adana’da 35°C, Antalya’da 41°C, Hatay’da 33°C ve Isparta’da 34°C sıcaklık bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Ankara’da 31°C, Çankırı’da 30°C, Eskişehir’de 31°C ve Sivas’ta 30°C sıcaklık bekleniyor.

Batı Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Bolu’da 31°C, Düzce’de 34°C, Sinop’ta 29°C ve Zonguldak’ta 29°C sıcaklık bekleniyor.

1824Buyuk-4

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Amasya’da 32°C, Artvin’de 29°C, Samsun’da 30°C ve Trabzon’da 28°C sıcaklık bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinde (Hakkari ve Şırnak hariç) yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor. Erzurum’da 25°C, Kars’ta 25°C, Malatya’da 33°C ve Van’da 30°C sıcaklık bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor. Diyarbakır’da 39°C, Gaziantep’te 37°C, Siirt’te 38°C ve Şanlıurfa’da 41°C sıcaklık bekleniyor.

0006Buyuk-4

Uyarılar

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Marmara’nın batısı, Kuzey Ege kıyıları ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde beklenen kuvvetli rüzgarlar (40-60 km/saat) nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya ve İlçeleri Su Kesintisi! 9 Temmuz 2024 Salı

Antalya ve İlçeleri Su Kesintisi! 9 Temmuz 2024 Salı