Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gündem Beyaz et uzmanları Antalya’da buluşuyor

Beyaz et uzmanları Antalya’da buluşuyor

Kanatlı sektörünün çatı örgütü BESD-BİR, beyaz ete dair dünya çapında otorite kabul edilen bilim insanlarını, 24-28 Nisan 2019 tarihleri arasında Antalya’da 5. Uluslararası Beyaz Et Kongresi’nde buluşturuyor. Kongreye, ABD’den Avustralya’ya, Bosna Hersek’ten, Hollanda, Kanada ve Türkiye’ye kadar pek çok ülkeden 1500’i aşkın bilim insanı, uzman ve sektör paydaşlarının katılımı bekleniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Beyaz et uzmanları  Antalya’da buluşuyor

Türkiye'nin toplam kanatlı eti, kuluçkalık yumurta ve civciv üretiminin yaklaşık yüzde 90’ını karşılayan ve kanatlı sektörünü en üst düzeyde temsil eden Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği Derneği (BESD-BİR), Türkiye’deki et açığını beyaz et ile kapatmayı hedefliyor. Sektörün 2025 yılı hedefi, 3,28 milyon ton üretim değerlerine ulaşarak kişi başına kanatlı eti tüketimini 33 kg’a yükseltmek. Sektör bu hedefe ulaşmak üzere yatırımlar yapması yanında, dünya genelinde geliştirilen en son teknolojileri ve bilimsel çalışmaları yakından takip ediyor ve iki yılda bir düzenlediği Uluslararası Beyaz Et Kongresi ile uluslararası ortak buluşma platformu misyonunu üstleniyor.

Dünyadan bilim insanları, beyaz etin geleceğini Türkiye’de konuşacak…

BESD-BİR’den verilen bilgiye göre, beyaz et sektörüne dair teknolojiyi, bilgiyi ve yenilikleri paylaşarak ve tartışarak insanlığa daha fazla fayda sağlamayı amaçlayan ve 24-28 Nisan 2019 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek 5. Uluslararası Beyaz Et Kongresi’nde sunum yapacak dünyadan ve ülkemizden uzmanların isimleri netleşmeye başladı.

Beyaz et sektörüne dair dünya çapında ünlü bilim insanları arasında; ‘Biyogüvenlik ve Tavuk Eti Sağlığı Standartları ve Uluslararası Kanun ve Düzenlemeler üzerine büyük otorite kabul edilen Bosna Hersek Saraybosna Üniversitesi, Veteriner Fakültesi Yüksek Öğrenim Enstitüsü Dekanı, Tavuk Eti Sağlığı ve Biyogüvenlik Uzmanı Prof. Dr. Dr. Nihad Fejzic’, ‘USDA tarafından verilen Ulusal Mükemmeliyet Eyaletler Araştırma Ödülünü kazanan ABD Georgia Üniversitesi'nde Kanatlı Hayvan Bilimleri Bölüm Başkanı, Kanatlı Besleme Uzmanı,Prof. Dr. Todd J. Applegate’, ‘Kanatlı et kalitesi ve et işleme metotlarında dünya otoritesi, Kanada Guelph Üniversitesi’nden BroylerEt Kalite ve İşleme Uzmanı Prof. Dr. Shai Barbut’ ile Kanatlı hastalıkları uzmanı Avustralya Sidney Üniversitesi, Veteriner Fakültesi’den Doç. Dr. Peter Groves yer alıyor.(Haber Merkezi)

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
 Muratpaşa Belediyesi de   kamulaştırma mağduru

Muratpaşa Belediyesi de kamulaştırma mağduru