Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem ATSO Başkanı Ali Bahar: Rusya -Ukrayna savaşı kayıt dışılığı arttırdı

ATSO Başkanı Ali Bahar: Rusya -Ukrayna savaşı kayıt dışılığı arttırdı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, göreve geldiği ilk yılın değerlendirmesini yaptığı toplantıda, Antalya'da gündemde olan konuları değerlendirdi. Bahar, ATSO olarak, Antalya'nın en büyük lobi kuruluşu olma unvanıyla, yerel iş dünyamızın sesini Ankara'da ve tüm Türkiye'de gür bir şekilde temsil etmek için büyük bir özveriyle çalıştıklarını söyledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ATSO Başkanı Ali Bahar: Rusya -Ukrayna savaşı kayıt dışılığı arttırdı

Kayıt dışı ekonomiye dikkat çeken Bahar, "Antalya'da konut alan yabancılar, satın aldıkları konutları turizm sezonunda vatandaşlarına kiralamaları, vatandaşlarımızın da kiralık tatil evleri sistemine yönelmeleri ile kiralık villa ticaretine yönelmesi, günü birlik kiralama yapması, konaklama sektöründe 'kayıt dışı' ekonominin oluşmasına neden oluyor. Bu durum, turizm sektörünün de olumsuz etkilenmesine neden oluyor. Kayıt dışı ekonomi kaybolmadıkça vergi reformundan, iş barışından söz edilemez. Rusya-Ukrayna savaşı kayıt dışılığı ülkemizde patlatmış durumdadır. Buna sadece biz değil Newyork'ta da çözüm aranıyor" dedi.

Bahar, Antalya'da gündemde olan Kırcami ve Altıntaş sorunlarına da değindi. Kırcami'nin 40 yılı aşkın süredir tapu ve imar problemi yaşadığını hatırlatan Bahar, "Kırcami için birlik ve beraberlik içinde şehrin iyiliğini düşünerek hareket etmeliyiz. Yaklaşık 100 bin kişinin yaşadığı, bin 477 hektarlık bir alandan bahsediyoruz. Bu alan alternatif bir yerleşim alanıdır. Depreme dayanaklı konutlar inşa edilerek hızla Antalya barınma sorunu için alternatif çözüm niteliğindedir" diye konuştu.

Bahar, ATSO olarak yaptıkları çalışmalara da değindi. ATSO'nun çatısına güneş enerji santrali kurarak, elektrik giderlerinde yüzde 40 tasarruf sağladıklarını belirten Bahar, Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi'ni de kurarak, iş dünyasının ticari ilişkilerinde zaman ve itibar kayıplarına uğramasının önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

Bahar, Antalya'nın altyapı sorunlarına da değinerek, Döşemealtı ilçesindeki Kırkgöz sanayi sitesi ve Toptancılar sitesi için altyapı çalışmaları yapacaklarını bildirdi. Korkuteli Organize Sanayi Bölgesi Projesi'nin de hızlı bir şekilde hayata geçirileceğini belirten Bahar, bu proje ile Korkuteli'nin sanayi şehri olacağını ve 4 bin kişinin istihdam edileceğini söyledi.

Bahar, ATSO olarak gerçekleştirecekleri projelerin yanı sıra, Antalya'nın turizm potansiyelini daha da geliştirmek için de çalıştıklarını söyledi. Bu kapsamda, EXPO 2016'nın bilişim vadisi, kongre merkezi, sağlık turizmi gibi alanlara dönüştürülmesi için çalışmalar yapacaklarını belirten Bahar, Antalya'nın dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri haline gelmesi için gayret göstereceklerini söyledi.

Bahar, sözlerini, "Kayıt dışı ekonomiyle mücadele, EXPO 2016'nın geliştirilmesi, altyapı sorunlarının çözülmesi, turizm potansiyelinin artırılması gibi konularda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Antalya'nın daha iyi bir şehir olması için elimizden geleni yapacağız" diyerek tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail Gazze'de üst düzey Hamas yetkilisini öldürdü

İsrail Gazze'de üst düzey Hamas yetkilisini öldürdü