Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Araç sahipleri uyarıldı! Yeni MTV tehlikesi yok

Araç sahipleri uyarıldı! Yeni MTV tehlikesi yok

Yeni yıla yaklaşırken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçmişteki yüksek vergi zamlarının tekrarlanmayacağını belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Araç sahipleri uyarıldı! Yeni MTV tehlikesi yok
MUHABİR: Kamer Durdu

Geçici Zorluklarla Kalıcı İyileşme Hedefleniyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TV100 yazarı Hacı Yakışıklı'ya yaptığı açıklamalarda, dünya genelinde yatırımcı arayışının arttığı bir dönemde ekonomiyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, kalıcı bir ekonomik iyileşme için geçici sıkıntıların yaşanabileceğini belirtirken, 2024 yılının ikinci yarısından itibaren enflasyonun aşamalı olarak düşeceği öngörüsünü paylaştı.

Vatandaşın Geçim Sıkıntısı

Şimşek, Türkiye'nin ekonomik durumuna dair soruları yanıtlarken, vatandaşların en önemli sorununun geçim sıkıntısı olduğuna vurgu yaptı. Ekonomideki geçici zorlukların, uzun vadeli sağlıklı bir büyüme ve istikrar için bir ön koşul olduğunu ifade etti.

Vergi Artışları ve MTV'de Değişiklik Beklenmiyor

Hacı Yakışıklı'nın vergilerle ilgili sorularına yanıt veren Şimşek, "Tekrar vergilerde bu şekilde bir artış olur mu?" sorusuna net bir "Hayır" yanıtı verdi. Ayrıca, "2024’te yine ek bir MTV artışı yapılacak mı?" sorusuna da olumsuz bir yanıt veren Bakan, AKP'ye yakın gazeteci tarafından "Yüksek vergi artışları yeni senede yok görünüyor" şeklinde yorumlandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kredi kartı kullanıcıları için kritik karar! Tüm ödemeler iptal yeni dönem başlıyor

Kredi kartı kullanıcıları için kritik karar! Tüm ödemeler iptal yeni dönem başlıyor