Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Antalya'nın Yeşil Cenneti Zeytinpark'ta Arıcılığa Başlayan Emektar Bekçinin Hikayesi Göz Doldurdu

Antalya'nın Yeşil Cenneti Zeytinpark'ta Arıcılığa Başlayan Emektar Bekçinin Hikayesi Göz Doldurdu

Antalya'nın doğal güzellikleriyle ünlü Zeytinpark, emektar bekçi Cevdet Hacıibrahimoğlu'nun yeni hayatına tanıklık ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya'nın Yeşil Cenneti Zeytinpark'ta Arıcılığa Başlayan Emektar Bekçinin Hikayesi Göz Doldurdu
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Kamer Durdu

Antalya'nın doğal güzellikleriyle ünlü Zeytinpark, emektar bekçi Cevdet Hacıibrahimoğlu'nun yeni hayatına tanıklık ediyor. 75 yaşındaki Hacıibrahimoğlu, uzun yıllar bekçilik yaptıktan sonra emekli olup dedesinden kalan arıcılık geleneğini yaşatmaya karar verdi.

Emeklilik Sonrası Yeni Bir Başlangıç: Arıcılık

Cevdet Hacıibrahimoğlu, 49 yıl önce Diyarbakır'dan Antalya'ya atanarak Zeytinpark'a bekçi olarak görevlendirildi. 2014 yılında emekli olduktan sonra dedesinden aldığı arıcılık tutkusuna geri dönen Hacıibrahimoğlu, bu mesleğin hem manevi tatmini sağladığını hem de ek gelir kaynağı olduğunu vurguladı.

Üç Farklı Bal Çeşidi Üretiyor

Arıcılığa başladıktan sonra 10 yıldır bu işi sürdüren Hacıibrahimoğlu, kekik, keçiboynuzu ve püren balları üretiyor. Özellikle kekik ve keçiboynuzu süzme balının yoğun ilgi gördüğünü belirten Hacıibrahimoğlu, ürettiği balları evindeki bal makinesinde işleyerek satışa sunuyor.

Dede Mesleği Arıcılık

Oğlunun ani vefatının ardından arıcılık mesleğine sarılan Hacıibrahimoğlu, bu işi severek yaptığını dile getiriyor. Yaşına rağmen her mevsim kovanlarını kontrol eden ve arılarla iç içe bir yaşam süren Hacıibrahimoğlu, "Bu iş olmasa, eşim gibi çökerdim" diyor. Arıcılığın ona hem geçim kaynağı hem de yaşam enerjisi olduğunu belirten Hacıibrahimoğlu, dedesinden gelen mirası yaşatmanın mutluluğunu yaşıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Karpuzun faydaları neler? Karpuzlu sorbe tarifi

Karpuzun faydaları neler? Karpuzlu sorbe tarifi