Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Antalya Estetiğin Merkezi Olacak!

Antalya Estetiğin Merkezi Olacak!

Yaşa bağlı olarak oluşan göz kapaklarındaki sarkmalar, Elmalı Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen göz kapağı estetik ameliyatıyla düzeltilebiliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Estetiğin Merkezi Olacak!
KAYNAK: İHA

Yaşa bağlı olarak oluşan göz kapaklarındaki sarkmalar, Elmalı Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen göz kapağı estetik ameliyatıyla düzeltilebiliyor. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Çağla Çilem Han tarafından yaklaşık 6 aydır bu ameliyatlar gerçekleştiriliyor.

Göz Kapağı Estetiği Ameliyatları Hakkında

Göz kapağı estetiği ameliyatları hakkında bilgi veren Dr. Han, yaşa bağlı olarak göz kapaklarında meydana gelen sarkmaların, estetik açıdan kişiyi rahatsız ettiğini ve daha yaşlı ve yorgun gösterdiğini belirtti. Ayrıca, üst göz kapaklarındaki sarkmanın, hastaların görüş alanını daralttığı için fonksiyonel açıdan da zorluk oluşturduğunu ifade etti. Dr. Han, üst ve alt göz kapağı estetiği ve kaş kaldırma gibi cerrahi operasyonların bu sorunları gidererek daha genç ve canlı bir görünüm elde etmeyi sağladığını söyledi.

Ameliyat Süreci ve İyileşme

Göz kapağı estetiği ameliyatlarında uygulanan cerrahi yönteme “Blefaroplasti” adı veriliyor. Bu işlem ile üst göz kapaklarında sarkma, alt göz kapaklarında torbalanma ve sarkma, kaş düşüklüğü, üst göz kapaklarında kaslardaki zayıflamaya bağlı düşüklük, alt göz kapaklarında içe ve dışa dönme gibi durumlar düzeltilebiliyor.

Ameliyatlar genellikle lokal anestezi altında gerçekleştiriliyor ve ortalama 1-2 saat sürüyor. Ameliyat sonrası hastanede kalma gerekliliği bulunmuyor. Uygulanan cerrahi operasyondan sonra gözler açık oluyor ve dikişler 1 hafta sonra alınıyor. Göz kapaklarında yaklaşık 1 ay sonra yüzde 60-70 oranında iyileşme gerçekleşiyor. Cilt ve cilt altı dokularının tam elastikiyetini kazanması ise 6 ayı bulabiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kepez Devlet Hastanesi’nde Anjiografi Ünitesi Hizmete Açıldı

Kepez Devlet Hastanesi’nde Anjiografi Ünitesi Hizmete Açıldı