Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Gündem Antalya Diplomasi Forumu ile Barışın Merkezi Haline Geldi

Antalya Diplomasi Forumu ile Barışın Merkezi Haline Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ve Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu’nun üçüncüsü başladı. İşte detaylar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Diplomasi Forumu ile Barışın Merkezi Haline Geldi
MUHABİR: Kamer Durdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ve Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu’nun üçüncüsü başladı. Bu yılki ana tema “Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak” olarak belirlendi. Forum, dünya liderlerini Antalya’da bir araya getiriyor.

Katılımcılar ve Açılış Konuşması

Forum’a katılan devlet ve hükümet başkanları, Vali Hulusi Şahin tarafından havalimanında karşılandı. Forum için dünyanın dört bir yanından 73 bakan ve 57 uluslararası temsilci olmak üzere 147 ülkeden yaklaşık 4 bin 500 diplomat, iş insanı, uluslararası kuruluş temsilcisi ve akademisyen Antalya’ya geldi. Forum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın açılış konuşmasıyla başladı.

21. Yüzyılın Sorunları ve Diplomasinin Rolü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada ülkeler arasındaki gelir adaletsizliğinin arttığına ve savaşların daha kanlı geçtiğine dikkat çekti. Ayrıca, Gazze’deki durumun bir soykırım girişimi olduğunu belirtti. Diplomasinin, krizlerin barışçıl çözümünde en büyük araç olduğunu vurguladı.

Adalet ve Uluslararası Düzen

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, mevcut uluslararası düzenin adalet ve eşitlik vaat etmediğini belirtti. Türkiye’nin sorunların çözümüne her zaman yapıcı katkı sağladığını ve krizler karşısında ilkeli bir tutum sergilediğini ifade etti.

Antalya Diplomasi Forumu’nun Önemi

Vali Hulusi Şahin, Antalya Diplomasi Forumu’nun dünya liderlerinin dünyadaki mevcut sorunları ve Filistin’deki büyük dramı değerlendireceği bir platform olduğunu belirtti. Antalya’nın sadece Türkiye’nin değil, dünyanın gözbebeği olduğunu ve böyle bir organizasyon için ideal bir kent olduğunu dile getirdi.

Antalya Diplomasi Forumu Ne Kadar Sürecek?

Antalya Diplomasi Forumu, 1-3 Mart 2024 tarihleri arasında Belek Turizm Merkezi’ndeki NEST Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD'de Kazada Kamyon Havada Asılı Kaldı

ABD'de Kazada Kamyon Havada Asılı Kaldı